Friday, February 19, 2016

ΝΕΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΑΣΧΗΜΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΚΥΡΙΛΛΟΥ


ΝΕΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΑΣΧΗΜΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΚΥΡΙΛΛΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στη “Ρομφαία”:

“Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Βραζιλία ο Πατριάρχης Κύριλλος, θα προσευχηθεί ενώπιον του 38 μέτρων αγάλματος του Χριστού στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας, απόφάσισε να τιμήσει με τον τρόπο αυτό την Βραζιλία της οποίας το 91% των κατοίκων είναι Χριστιανοί.

Να αναφερθεί ότι το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή αποτελεί σύμβολο για την Βραζιλία, ενώ κάθε χρόνο 1 εκατομμύριο άνθρωποι ανεβαίνουν στη κορυφή του λόφου Κορκοβάντο.”

Πολύ θλιβερή είδηση. Οι ορθόδοξοι χριστιανοί δεν κάνουν και δεν προσεύχονται στα αγάλματα. Αυτή είναι συνήθεια των Παπικών. Ο Πατριάρχης Κύριλλος μπορούσε κάλλιστα να κάνει δέηση σε ορθόδοξο ναό της Βραζιλίας χωρίς να προκαλεί τους πιστούς με την προσευχή που θα κάνει στο άγαλμα των Παπικών.

Πολύ μας στενοχωρεί τελευταία ο Πατριάρχης Κύριλλος και θα μας στενοχωρήσει αφόρητα αν στη μέλλουσα να συνέλθει Αγία και Μεγάλη Σύνοδο εγκρίνει το κακόδοξο κείμενο που αφορά της σχέσεις της Ορθοδοξίας με τους ετερόδοξους με το οποίο θεσμοθετείται η αίρεση της βαπτισματικής θεολογίας και η κακοδοξία της διηρημένης Εκκλησίας σαν πίστη της Εκκλησίας.

No comments:

Post a Comment