Saturday, February 13, 2016

ΜΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ


ΜΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο αγωνιστής κληρικός π. Νικόλαος Μανώλης, ο οποίος συνεχίζει να διώκεται από τον Σεβ. Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο, έκανε μια πολύ πνευματική συζήτηση με τους ενορίτες του για το θέμα της ομοφυλοφιλίας. Όπως θα διαπιστώσουν οι αναγνώστες που θα παρακολουθήσουν το βίντεο ο ομολογητής κληρικός -χωρίς να βάζει νερό στο κρασί του- μιλά μέσα στο πνεύμα του Ευαγγελίου επειδή ξεκαθαρίζει ποια είναι η θέση της Εκκλησίας για το θέμα.

Ταυτόχρονα, όμως, το βίντεο φανερώνει την αγάπη του π. Νικολάου προς τους ομοφυλόφιλους που προστρέχουν κοντά του εν μετανοία για να ζητήσουν καθοδήγηση στον πνευματικό τους αγώνα. 

Αποστροφή προς την αμαρτία αλλά αγάπη προς τον αμαρτωλό.

Το βίντεο αρχίζει με επαίνους για τους ιερείς της Μητροπόλεως Φλωρίνης επειδή εξέδωσαν μια πνευματική ανακοίνωση για το Σύμφωνο συμβίωσης. Πολύ ορθά πράττει ο π. Νικόλαος να συγχαίρει τον Σεβ. Φλωρίνης και τους ιερείς της Μητροπόλεως του για την ευαισθησία να καταθέσουν την μαρτυρία τους για το Σύμφωνο Συμβίωσης.

Θέλουμε, όμως, να παρακαλέσουμε τον Σεβ. Φλωρίνης και τους ιερείς της Μητροπόλεως του να καταθέσουν επίσης τη μαρτυρία τους για όσα άτοπα θα συμβούν στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδοξίας όταν οι Οικουμενιστές θα προωθήσουν αποφασιστικά τις αιρέσεις της διηρημένης Εκκλησίας και της βαπτισματικής θεολογίας προς θεσμοθέτηση.

Ο διαπρεπής καθηγητής κ. Τσελεγγίδης έστειλε ήδη προς τους ορθόδοξους αρχιερείς δύο εμπεριστατωμένα υπομνήματα για τις αιρέσεις που περιέχουν ορισμένα κείμενα που ενέκρινε η Σύναξη των Προκαθημένων για προώθηση στην Αγία και Μεγαλη Σύνοδο.

Ορισμένες Μητροπόλεις ετοιμάζουν Ημερίδα στον Πειραιά για να εξετάσουν σφαιρικά, με την ομολογία διαπρεπών θεολόγων, τους κινδύνους που υπάρχουν από τη σύγκληση και τη θεματολογία της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου.

Ας μην ολιγωρήσουν, λοιπόν, να πράξουν ο Σεβ. Φλωρίνης και οι ιερείς του το καθήκον τους.

No comments:

Post a Comment