Wednesday, February 24, 2016

ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ


ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από την ευλογημένη ενθρόνιση του Μακαριότατου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ. Νεόφυτου.

Στα τρία αυτά καρποφόρα χρόνια ο Μακαριότατος Βουλγαρίας επιβλήθηκε στη συνείδηση της Ορθοδόξου Εκκλησίας ως ένας αληθινά σεμνός και ταπεινός ιεράρχης και ως Ομολογητής της πίστεως. Ενάρετος άνθρωπος που προκαλεί κατάνυξη με τον ασκητικό βίο και την κατά Θεό πολιτεία του.

Στα τρία αυτά χρόνια η παραδοσιακή Εκκλησία της Βουλγαρίας εξακολουθεί να βρίσκεται μακριά από την προτεσταντική πανσπερμία του ΠΣΕ, ενώ παράλληλα αρνείται να συμμετάσχει στον ατελέσφορο διάλογο Ορθοδόξων και Παπικών. Ως εκ τούτου γεμίζει με χαρά και περηφάνεια τους ανά την υφήλιο ορθόδοξους πιστούς.

Όλοι προσβλέπουμε προς την Εκκλησία της Βουλγαρίας σαν μια παραδοσιακή Εκκλησία η οποία κρατά αναμμένη τη φλόγα της πίστεως.

Γι’ αυτό διακαώς ελπίζουμε ότι και τώρα, στη δύσκολη αυτή ώρα για την Ορθοδοξία, η Εκκλησία της Βουλγαρίας θα γίνει πρότυπο για τους πιστούς όπως έγινε η Εκκλησία της Γεωργίας.

Αναμένουμε ότι και η Εκκλησία της Βουλγαρίας θα πάρει συνοδική απόφαση με την οποία θα απορρίπτει το κείμενο της ε΄Προσυνοδικής Διάσκεψης που αφορά τις σχέσεις της Ορθοδοξίας με τους ετερόδοξους.

Το κείμενο αυτό βρίθει αιρέσεων και θέλει να θεσμοθετήσει τις κακοδοξίες της βαπτισματικής θεολογίας και της διηρημένης Εκκλησίας σαν πίστη της Εκκλησίας.

Θερμά παρακαλούμε το Πατριάρχη Νεόφυτο να μη παρίδη τις ικεσίες του πιστού λαού του Θεού που θέλει την Εκκλησία της Βουλγαρίας πρωτοπόρο στους αγώνες της Ορθοδοξίας.

No comments:

Post a Comment