Saturday, February 20, 2016

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ π. ΘΕΡΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΟΣΜΑ


ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ π. ΘΕΡΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΟΣΜΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Γράφει ο ιατρός κ. Λυκούργος Νάνης στο ιστολόγιο “Παιδαγωγός”:

“Θεωρώ εσφαλμένη την επιλογή της μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας να καλέσει ως ομιλητή τον π. Βασίλειο Θερμό σε εκδήλωση που διοργανώνεται από την ίδια, ειδικά μετά το ζήτημα που προέκυψε εξ αφορμής των όσων σκανδαλωδών έγραψε ο τελευταίος αναφορικά με την ομοφυλοφιλία σε πολυσυγγραφικό βιβλίο των εκδόσεων ΕΝ ΠΛΩ και για τα οποία ασκληθηκε σφοδρή, πλην δικαία και επιβεβλημένη, εμπεριστατωμένη και καταλυτική κριτική από περιοδικά, εφημερίδες και ιστολόγια ορθοδόξου χριστιανικού προσανατολισμού και χαρακτήρα.

Σχετικό e-mail απέστειλα στη μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας που διαποιμαίνεται από έναν, κατά τεκμήριο, φιλο-παραδοσιακό, αγωνιστή και ομολογητή ιεράρχη, όπως ο νυν μητροπολίτης Κοσμάς.”

Ο π. Θερμός εγκαλείται για πολλά και όχι μόνον για όσα έγραψε στο πολυσυγγραφικό βιβλίο των εκδόσεων “Εν πλω”. Ως εκ τούτου οι Σεβ. Αρχιερείς δεν θα έπρεπε να τον προσκαλούν να ομιλεί στο ποίμνιό τους. 

Ο εν λόγω καθαιρετέος κληρικός τυγχάνει Νεοβαρλααμίτης, οικουμενιστής και Νεονικολαίτης και δεν θα έπρεπε  ευλαβείς Μητροπολίτες να τον προσκαλούν για να σπείρει τις κακοδοξίες του στα πνευματικά τους παιδιά.

Άλλο επείγει. Να συνταχθεί εμπεριστατωμένο κατηγορητήριο εναντίον του εν λόγω νεωτεριστή κληρικού και του ομόφρονά του π. Φιλόθεου Φάρου και να καταγγελθούν στη Σύνοδο για τις κακοδοξίες που πρεσβεύουν.

Αλίμονον αν ευσεβείς και παραδοσιακοί Μητροπολίτες σαν τον Σεβ. Αιτωλίας Κοσμά προσκαλούν τέτοιους κληρικούς για να κατηχούν το ποίμνιό τους.

1 comment:

  1. Ως χριστιανός πιστός, της τοπικής εκκλησίας της Αιτωλοακαρνανίας και έχοντας γνώση του συμβάντος ,θα ήθελα να καταθέσω με κάθε σεβασμό στο ιστολόγιο σας το παρακάτω: Δεν τον κάλεσε ο μητροπολίτης μας αλλά τοπικό βιβλιοπωλείο για να παρουσιάσει βιβλίο του. Ο Δεσπότης μας έχει εκφραστεί κατά αυτού του κληρικού.

    ReplyDelete