Thursday, February 11, 2016

ΜΙΑ ΜΗ ΘΕΟΦΙΛΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ


ΜΙΑ ΜΗ ΘΕΟΦΙΛΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος εδέχθη στις 10.2. ε.έ. τον Γενικό Γραμματέα του Π.Σ.Ε. κ. Όλαβ Φύκσε Τβάιτ. Η συζήτηση των περιεστράφη γύρω από τις εργασίες της πρόσφατης Σύναξης των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησίων στη Γενεύη. Μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας του Π.Σ.Ε. ευχαρίστησε το Μακαριότατο για τη συνεργασία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων με το Π.Σ.Ε..

Ο Γενικός Γραμματέας του Π.Σ.Ε. που έγινε δεκτός μετά πλείστων τιμών στο Πατριαρχείο ανήκει στους Λουθηρανούς της Νορβηγίας, μια προτεσταντική αίρεση, που είναι τόσο «προχωρημένη» κι αποστασιοποιημένη από κάθε χριστιανική εννοια, ώστε «ευλογεί» «γάμους» ομοφυλοφύλων!!! Παρά ταύτα ο Μακαριότατος δεν είχε καμιά δυσκολία να δεχθεί τον εν λόγω κύριο με κάθε τιμή. Για ποιο λόγο άλλωστε, αφού ο κ. Όλαβ Τβάιτ, που αναφέραμε πιο πάνω, (παρά το γεγονός ότι είναι ακραίος αιρετικός) παρέστη τιμητικά στο συλλείτουργο των Προκαθημένων στη Γενεύη και προσφωνήθηκε ως «αιδεσιμολογιώτατος» από τον Οικουμενικό Πατριάρχη; 

Όσον αφορά τη συνεργασία του Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων με το Π.Σ.Ε. τι να πει κανείς; Το παλαίφατο Πατριαρχείο, που κρατούσε ψηλά τη σημαία της Ορθοδοξου πίστεως αρνούμενο να συναγελαστεί με την πανσπερμία των αιρέσεων, που ακούει στο όνομα «Π.Σ.Ε.» έσπευσε, με την άνοδο στο Θρόνο του Μακαριότατου κ. Θεόφιλου, να συγκαταριθμηθεί στην έν λόγω οργάνωση, που όπως είναι φυσικό, άγεται και φέρεται από τους αιρετικούς Προτεστάντες. 

Κι ένα τελευταίο. Πώς θα βοηθήσει ο ακραίος Προτεστάντης τους Ορθόδοξους Προκαθημένους στη λύση των θεματων που βρίσκονται ενώπιον της Πανορθοδόξου Συνόδου; Μήπως με τη διαβόητη «θεωρία των κλάδων»; Αν ο Μακαριότατος Ιεροσολύμων επιθυμει να είναι θεοφιλής και φιλόθεος η πατριαρχία του, ας εγκαταλείψει πάραυτα το «Π.Σ.Ε.», όπως έπραξαν οι Εκκλησίες της Βουλγαρίας και της Γεωργίας.

No comments:

Post a Comment