Sunday, January 17, 2016

Ο Π. ΜΠΟΥΜΗΣ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ



Ο Π. ΜΠΟΥΜΗΣ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Με το οικουμενιστικό κείμενό του, που δημοσίευσε στη “Ρομφαία”, ο Καθηγητής κ. Παναγιώτης Μπούμης διατείνεται ότι ο Απόστολος Πέτρος, στις Επιστολές του, απευθυνόμενος στους Χριστιανούς της Μ. Ασίας εκ μέρους των Χριστιανών της Δύσεως, τους «συμβουλεύει να συνεργάζονται και να συμπεριφέρονται μεταξύ τους με αγάπη». 

Ο Απόστολος, κύριε Μπούμη, δεν υπονοεί αυτό που θα θέλατε να υπονοεί διακαώς υμείς και οι ομόφρονές σας. Δεν εξισώνει την Ορθόδοξη Εκκλησία με τον εκπεσόντα της αληθείας Παπισμό, ούτε γίνεται «κράχτης» της αθηναγόρειας «αγάπης άνευ όρων και ορίων». Απλά απευθύνεται σε μέλη της Εκκλησίας της Δύσεως και της Μ. Ασίας που ζούσαν τότε, τον α΄αιώνα, όταν ο Παπισμός σαν αίρεση ήταν ανύπαρκτος. 

Αιχμή του δόρατος του Ελλογιμότατου κυρίου Μπούμη είναι η πιο κάτω διαπίστωση: «Καμιά δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί ως συναγωγή του Σατανά ή αίρεση ή να θεωρηθεί ότι είναι εκπρόσωπος του αντιχρίστου». Παρενθετικά αναφέρουμε ότι ο χαρακτηρισμός «συναγωγή του Σατανά» στην Αποκάλυψη αναφέρεται στους Εβραίους. Το «καμιά» αναφέρεται ασφαλώς στις δύο «εκλεκτές αδελφές» Εκκλησίες. 

Δεν πάει να λέει ό,τι θέλει ο απολογητής του Παπισμού κ. Μπούμης! Ο Παπισμός είναι ΑΙΡΕΣΗ για πολλές κακοδοξίες. Ενδεικτικά αναφέρουμε το παπικό αλάθητο, την κτιστή χάρη, το Φιλιόκβε, το καθαρτήριο, τα άζυμα, τα συγχωροχάρτια κ.τ.ό. Αν δεν έχει συνειδητοποιήσει τον αιρετικό χαρακτήρα του Παπισμού, ας μελετήσει τα έργα των εν Αγίοις Φωτίου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Παλαμά, Νεοφύτου τον Εγκλείστου, Μάρκου του Ευγενικού, Αθανασίου του Πάριου, Κοσμά του Αιτωλού, Νικοδήμου τον Αγιορείτη, Νεκταρίου Πενταπόλεως, Ιουστίνου Πόποβιτς, Παΐσιου του Αγιορείτη κι όχι μόνο. 

No comments:

Post a Comment