Thursday, January 28, 2016

ΓΑΛΛΙΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΙ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΟΔΟΣ


ΓΑΛΛΙΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΙ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΟΔΟΣ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Ο Σεβ. Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, σε συνέντευξή του στον Αρ. Βικέτο, τόνισε εμφαντικά πως η μέλλουσα να συνέλθει Πανορθόδοξος Σύνοδος είναι «ιστορικής σημασίας». 

Ο Σεβασμιότατος δεν μας βρίσκει σύμφωνους στη διαπίστωσή του αυτή διότι, απλούστατα, η Σύνοδος δεν φαίνεται να έχει καλές σχέσεις με την ιστορία των Συνόδων, Τοπικών και Οικουμενικών. 

Οι Σύνοδοι στην ιστορία της Εκκλησίας συνείρχοντο για να καταδικάσουν ΑΙΡΕΣΕΙΣ. Ποιές αιρέσεις και κακοδοξίες ετοιμάζεται να καταδικάσει η Πανορθόδοξη Σύνοδος; Μήπως τον Παπισμό; Άπαγε της βλασφημίας! Εδώ ο Σεβασμιότατος κ. Εμμανουήλ, εκπροσωπώντας τον Οικουμενικό Θρόνο, ασπάσθηκε προσφάτως το … χέρι του αιρεσιάρχου Πάπα. 

Εδώ και λίγες μέρες ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιταλίας κ. Γεννάδιος έσπευσε να συμπροσευχηθεί με τον Πάπα Φραγκίσκο και Αγγλικανό «αρχιεπίσκοπο» στη φραγκοκκλησία Σαν Παόλο της Ρώμης. Οι απαγορεύσεις των ιερών κανόνων που θέσπισαν οι Τοπικές και Οικουμενικές Σύνοδοι δεν λάμβάνονται καθόλου  υπ’ όψιν από τους ιεράρχες του Οικουμενικού Θρόνου. Κι έρχεται ο Παναγιότατος να απειλεί, κραδαίνοντας τη  σπάθη του αφορισμού, τους πιστούς, αν δεν υπακούσουν σ’ αυτά που θα θεσπισθούν από τη μέλλουσα να συνέλθει Πανορθόδοξη Σύνοδος!!! 

Ποιος πιστός, που παίρνει στα σοβαρά την «άπαξ παραδοθείσαν τοις αγίοις πίστιν» θα δεχθεί (παραβιάζοντας και περιφρονώντας σκαιότατα ένα πλήθος αποφάσεων των Τοπικών και Οικουμενικών Συνόδων περί νηστείας) να παραβιάσει τις νηστείες της Εκκλησίας για το χατίρι της Πανορθόδοξης Συνόδου; Ποιος πιστός θα δεχθεί τη μετατροπή του κακόφρονος Παπισμού, με τις τόσες αιρετικές παραχαράξεις της πίστεως, σε «αδελφή Εκκλησία της πρεσβυτερας Ρώμης», εφαρμόζοντας «νόμους και εντάλματα ανθρώπων» που θα αποφασισθούν στην Πανορθόδοξη Σύνοδο; 


Η Πανορθόδοξη Σύνοδος πρέπει, πάση θυσία, να συμψάλλει μετά των προηγουμένων Συνόδων «μέλος εναρμόνιον Θεολογίας». Οιαδήποτε παραφωνία της θα την κατατάξει «αυτομάτη» μεταξύ των συνάξεων που απορρίφθηκαν από το χριστεπώνυμον πλήρωμα και τέθηκαν αμετάκλητα στο περιθώριο.

No comments:

Post a Comment