Tuesday, January 26, 2016

ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΜΟΣΧΑΣ ΕΠΙ ΘΥΡΑΙΣ


ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΜΟΣΧΑΣ ΕΠΙ ΘΥΡΑΙΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Όπως κατ’ επανάληψη αναφέραμε τις τελευταίες μέρες η στρατηγική του Πατριαρχείου Μόσχας αποδίδει επειδή εντόπισε την Αχίλλειο πτέρνα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Ο Παναγιότατος θέλει οπωσδήποτε να συγκληθεί η Πανορθόδοξη Σύνοδος επειδή 
1.) θα δικαιώσει τις οικουμενιστικές του ακροβασίες, 
2.) θα καθιερώσει το πρωτείο του στην Ορθοδοξία, και, 
3.) θα του προσδώσει τεράστιο προσωπικό κύρος επειδή θα τον καταστήσει τον πρώτο Πατριάρχη μετά αιώνες που συνεκάλεσε Οικουμενική Σύνοδο.

Γι’ αυτό το Πατριαρχείο Μόσχας εκβιάζει και είναι βέβαιο ότι ο εκβιασμός του θα είναι αποτελεσματικός.

Αυτό ακριβώς θα συμβεί και με τη διένεξη των Πατριαρχείων Αντιοχείας και Ιεροσολύμων για το Κατάρ. Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες της “Ρομφαίας” αναφέρουν ότι η λύση του προβλήματος ήταν έτοιμη να υπογραφτεί στη Σύναξη των Προκαθημένων στο Σαμπεζύ. Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ήταν έτοιμο να υποχωρήσει αλλά το Πατριαρχείο Αντιοχείας έθεσε και νέους ταπεινωτικούς όρους τους οποίους μην έχετε αμφιβολία ότι τελικά το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων θα προθυμοποιηθεί να τους ικανοποιήσει πιεζόμενο από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Στο βωμό του οικουμενισμού ο Παναγιότατος είναι έτοιμος να θυσιάσει τα πάντα. Επομένως το Πατριαρχείο Μόσχας θα καταγάγει ακόμη μία νίκη και ένα σοβαρό εμπόδιο για την πραγματοποίηση της Πανορθόδοξης Συνόδου θα αρθεί. Ένα ακόμη βήμα για την πραγματοποίηση της σύγκλησης της Συνόδου είναι επί θύραις.

No comments:

Post a Comment