Wednesday, January 13, 2016

ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΕΧΘΡΩΝ



ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΕΧΘΡΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Οι αποφάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για το μάθημα των Θρησκευτικών, κατόπιν σχετικής εισηγήσεως του Σεβ. Ναυπάκτου κ. Ιερόθεου, κατέληξαν εκεί που τις προγραμμάτισε να καταλήξουν από χρόνια ο Μακαριότατος κ. Ιερώνυμος.

Θεωρητικά η απόφαση αναφέρεται σε συγκερασμό του σημερινού (ορθόδοξου) και του νέου (οικουμενιστικού - θρησκειολογικού) Προγράμματος Σπουδών. Στην πραγματικότητα, όμως, η απόφαση της Συνόδου δίνει το μαχαίρι και το κρέας στα χέρια του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, τουτέστιν στα χέρια του Γιαγκάζογλου, που θα συγγράψει με τους ΚΑΙΡΟΣκόπους του τα σχετικά σχολικά εγχειρίδια. 

Επομένως επιβεβαιώθηκε στην πράξη η δήλωση του κ. Φίλη ότι ορισμένοι “φωτισμένοι” ιεράρχες -μεταξύ των οποίων ο Αρχιεπίσκοπος- θέλουν την μετατροπή του μαθήματος των θρησκευτικών σε θρησκειολογικό - οικουμενιστικό. Αυτό, όμως, έγινε με τρόπο ώστε να δίνεται η εντύπωση ότι βρέθηκε η χρυσή τομή μεταξύ των ΚΑΙΡΟΣκόπων και όσων αγωνίζονταν να διατηρήσει το μάθημα των Θρησκευτικών τον κατηχητικό και ομολογιακό του χαρακτήρα.

Ο σατανικός Γιαγκάζογλου και ο άνθρωπος των σκοτεινών παρασκηνίων μέντοράς του Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος πέτυχαν αυτό ακριβώς που ήθελαν όπως ήταν ο φόβος μας όλα αυτά τα χρόνια. Και το Τμήμα Ισλαμικών Σπουδών θα λειτουργήσει στα πλαίσια του Θεολογικού Τμήματος της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης την επόμενη χρονιά και οι ΚΑΙΡΟΣκόποι θα συντάξουν τα βιβλία των Θρησκευτικών ώστε να εξυπηρετείται ο οικουμενιστικός, πολυπολιτισμικός και θρησκειολογικός χαρακτήρας των Θρησκευτικών με την πλήρη κάλυψη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. 

Οίκοθεν νοείται ότι οι ΑΝΕΛ και οι διάφοροι τυχοδιώκτες του ιδίου φυράματος θα οχυρωθούν τώρα πίσω από τις αποφάσεις της Συνόδου. 

Αυτό που φοβόμαστε έγινε όπως ήταν φυσικό άλλωστε να γίνει. Πώς είναι δυνατόν να ευοδωθεί ένας αγώνας όταν ο Αρχιστράτηγός του, τουτέστιν ο Αρχιεπίσκοπος, έχει αυτομολήσει στις τάξεις των εχθρών;

3 comments:

  1. Η ΔΙΣ απέρριψε το νέο πρόγραμμα σπουδών του Γιαγκάζογλου και της γνωστής παρέας του. Εγκρίθηκε η θέση του Ναυπάκτου για διατήρηση του υπάρχοντος προγράμματος. Ο συγκερασμός στον οποίο αναφέρεστε είναι σε τεχνικά ζητήματα διδασκαλίας του μαθήματος. (ηλεκτρονικά εποπτικά μέσα κλπ.) Η χθεσινή απόφαση κατοχυρώνει τον αγώνα της ΠΕΘ! Οι καιροσκόποι ηττήθηκαν...και μαζί με αυτούς τα οικουμενιστικά τους σχέδια. Και επειδή είμαι σε θέση να γνωρίζω παρασκήνιο, σας μεταφέρω ότι ο κ. Κωνσταντίνου και ο κ. Μόσχος έφυγαν σαν βρεγμένες γάτες από το Συνοδικό Μέγαρο της Ιασίου...

    ReplyDelete
  2. Όταν γράφουμε και ξαναγράφουμε για την "γκουροποίηση" στον χώρο της εκκλησίας και των ορθοδόξων ιστολογίων, κάτι τέτοιες περιπτώσεις έχουμε υπόψη. Ας διαβάσουν λοιπόν κάποιοι την "ερμαφρόδιτη" εισήγηση του Ναυπάκτου.

    Όσο αποδίδεται το "παπικό αλάθητο" σε πρόσωπα, τόσο κακό γίνεται στην εκκλησία μας.

    Απόλυτη σιωπή και από την ΠΕΘ που περιορίστηκε να δημοσιεύσει την ανακοίνωση. Καμία αντίδραση λοιπόν;;

    Δεν μπορούμε να τα αποδίδουμε όλα στον αρχιεπίσκοπο. Όταν οι -υποτιθέμενοι- παραδοσιακοί ιεράρχες κάνουν τέτοιες εισηγήσεις, δεν φταίει (τότε μόνο) ο Αρχιεπίσκοπος αλλά οι ίδιοι.


    απόσπασμα από σχολιασμό μας από :
    http://opaidagogos.blogspot.gr/2016/01/blog-post_14.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αγαπητέ "Παιδαγωγέ". Ειλικρινά δεν αντιλαμβάνομαι τι δεν καταλαβαίνεις. Η ΔΙΣ έπρεπε να επιλέξει μεταξύ των δύο προγραμμάτων σπουδών, τρέχοντος (ορθόδοξο, ομολογιακό) και νέου (θρησκειολογικό, οικουμενιστικό). Ο Ναυπάκτου είναι υπέρ του τρέχοντος προγράμματος σπουδών.Την θέση αυτή αποδέχθηκε η ΔΙΣ. Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Σε ενοχλεί μήπως ότι δικαιώθηκαν οι αγώνες της ΠΕΘ?

      Delete