Sunday, January 17, 2016

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στη “Ρομφαία”:

“Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος δήλωσε πως η επιθυμία είναι να είναι όλοι ίσοι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας και Έλληνες και Τούρκοι.

Από τη στιγμή, υπέδειξε, που θα έρθουν και θα εξαναγκάσουν ιδιοκτήτες να πωλήσουν περιουσίες τους, σημαίνει, τόνισε, πως δεν είναι ίσοι όλοι.

Σε ό,τι αφορά την Εκκλησία τόνισε πως δεν είναι διατεθειμένη να πωλήσει κατεχόμενες περιουσίες.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος δήλωσε πως η τουρκική πλευρά επιμένει σε στόχο δυο κρατών στην Κύπρο και εξέφρασε την εκτίμηση πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα φέρει σε δημοψήφισμα σχέδιο.

Ανέφερε πως πιστώνει τον Πρόεδρο με αρκετή νοημοσύνη, για να φέρει ενώπιον του λαού κάτι το οποίο δεν θα το ψηφίσει.”

Μακάρι ο Αρχιεπίσκοπος να γνωρίζει τις προθέσεις του Προέδρου Αναστασιάδη και να έχει δίκαιο όταν λέγει ότι δεν θα μας οδηγήσει σε δημοψήφισμα για συμφωνία δύο κρατών.

Εκφράζουμε τη χαρά μας για την διευκρίνιση του Μακαριότατου ότι η Εκκλησία που κατέχει μεγάλες εκτάσεις γης στα κατεχόμενα δεν είναι διατεθειμένη να πωλήσει τη γη της στους Τούρκους.

Δυστυχώς δεν είναι αλήθεια αυτό που είπε ο Μακαριότατος ότι ούτε οι πρόσφυγες είναι διατεθειμένοι να πουλήσουν την πατρογονική τους γη στους Τούρκους. Έχει μεν δίκαιο να λέγει ότι πολλοί Ελληνοκύπριοι δεν είναι διατεθειμένοι να πουλήσουν τη γη τους στους Τούρκους αλλά υπάρχουν ήδη όσοι πουλούν και θα υπάρξουν περισσότεροι μετά τη λύση που θα πουλήσουν τις περιουσίες τους στους Τούρκους.

Δυστυχώς δεν προσέχθηκε το θέμα της πώλησης των πατρογονικών μας περιουσιών στους Τούρκους. Γι’ αυτό και χιλιάδες πρόσφυγες  πούλησαν ήδη την περιουσία τους στους καταχτητές μας. 

Αυτό έγινε αναπόφευκτο αφού μια τόσο μεγάλη προδοσία παραμένει ατιμώρητη.

Εδώ στην Αστόρια λ.χ έχουμε μια “προκομμένη” που πήγε και πούλησε την περιουσία της στους Τούρκους και επέστρεψε στην Αστόρια και παριστάνει τη μεγάλη κυρία. Το αποτέλεσμα; Ενέπνευσε και άλλους προδότες να κάνουν το ίδιο.!!!

Όχι μόνον δεν υπέστησαν κάποια τιμωρία όσοι πούλησαν την κατεχόμενη πατρίδα μας στους καταχτητές μας αλλα δεν δημοσιεύτηκαν καν τα ονόματά τους για να εκτεθούν με αποτέλεσμα να διευρύνεται το κακό.

Ας ασκήσει την επιρροή του ο Μακαριότατος για να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα όσων διέπραξαν τόσο μεγάλο έγκλημα σε βάρος της πατρίδας μας για να σταματήσει το κακό.

No comments:

Post a Comment