Tuesday, January 19, 2016

ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΩΝ ΑΣΧΗΜΙΩΝ ΣΤΟ ΟΣΛΟ


ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΩΝ ΑΣΧΗΜΙΩΝ ΣΤΟ ΟΣΛΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Ακτίνες”:

«Aναβιώνει φέτος, μετά από πολλά χρόνια, η παλιά παράδοση της συμμετοχής της Ενορίας μας στην ετήσια περιπλάνηση στις εκκλησίες της περιοχής μας (Hammersborg Torg).

Η εκδήλωση αυτή γίνεται στα πλαίσια της εβδομάδας προσευχής για την χριστιανική ενότητα (18-25 Ιανουαρίου) που οργανώνεται για πολλά χρόνια υπό την αιγίδα του Παγκοσμίου Συμβουλίου των Εκκλησιών.

Οι Ενορίες λοιπόν που βρισκόμαστε στο κέντρο του Όσλο θα συμμετάσχουμε την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 19.00-21.00 σε προσευχητική λιτανεία από εκκλησία σε εκκλησία, με σκοπό την γνωριμία όλων αφ’ενός και τη διάθεση για συνεργασία αφ’ ετέρου. Στην κάθε εκκλησία όπου θα σταματά η πομπή, ο κάθε εφημέριος, κατά την δική του θεολογική και δογματική διδασκαλία θα τελεί και μια μικρή ακολουθία. Το σημείο εκκίνησης είναι η Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου ΄Εντμουντ και το σημείο λήξης η Καθολική Εκκλησία του Αγίου Όλαβ.

Οι ενορίες που συμμετέχουν είναι οι παρακάτω: Latvian Lutheran Church, The Finnish Lutheran Church, Church of Norway, St. Edmund’s Anglican Church, St. Olav’s Catholic Church, American Lutheran Church, Church of Sweden in Norway, The Greek Orthodox Church of the Annunciation.” Αρχιμανδρίτης Αλέξανδρος Λουκάτος

Πολύ θλιβερή είδηση που δείχνει σε ποιο βαθμο υπάρχει αλλοτρίωση του ορθοδόξου φρονήματος στη Μητρόπολη Σουηδίας. Ο Σεβ. Σουηδίας κ. Κλεόπας καλείται να αναθεωρήσει τη στάση του έναντι του Οικουμενισμού. Είναι αδιανόητο να διαβαζουμε κάθε λίγο και νέες οικουμενιστικές ασχημίες που πραγματοποιούνται στη Μητρόπολή του. Οι συμπροσευχές με αιρετικούς δίνουν και παίρνουν και η παρουσία αιρετικών κατά τη διάρκεια της τέλεσης της Θείας Λειτουργίας έγινε καθημερινό φαινόμενο.


Διαπιστώνουμε ότι υπάρχει ένας οργανωτικός οργασμός στη Μητρόπολη Σουηδίας από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο Σεβ. κ. Κλεόπας και χαιρόμαστε ιδιαίτερα γι’ αυτό. Νέες κοινότητες δημιουργούνται σε διάφορα σημεία της Μητροπόλεως του και νέοι κληρικοί χειροτονούνται. Ας μην αμαυρώνει τη διακονία του ο Σεβασμιότατος με παντοειδείς οικουμενιστικές ασχημίες.

No comments:

Post a Comment