Saturday, January 23, 2016

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΩΝ ΗΠΑ


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΩΝ ΗΠΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Στις 21 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε οικουμενιστική συμπροσευχή στον Παπικό ναό της Ασπίλου Συλλήψεως με τη συμμετοχή ορθόδοξων αντιπροσώπων και ορθόδοξων επισκόπων. Επίσης, στις 22 Ιανουαρίου, οι ορθόδοξοι αντιπρόσωποι έδωσαν το παρόν τους στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στο National Mall στη Washington D.C..

Ουδείς ασφαλώς διαφωνεί να τελούνται προσευχές εναντίον των εκτρώσεων και δεήσεις για να οδηγηθούν σε μετάνοια όσοι έκαναν εκτρώσεις, όπως δεν διαφωνεί να συμμετέχουν ορθόδοξοι σε Παναμερικανικά συλλαλητήρια εναντίον των εκτρώσεων. 

Για ποιο λόγο, όμως, οι ορθόδοξοι επίσκοποι της Αμερικής δεν διοργάνωσαν τις δικές τους εκδηλώσεις σε ορθόδοξο ναό και συμμετείχαν σε συμπροσευχή με τους παπικούς σε παπικό ναό; Τι τους εμπόδιζε να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο στο National Mall στη Washingotn D.C. ανεξάρτητα από τους Παπικούς;

Εκφράζουμε την οδύνη μας επειδή την απόφαση για συμμετοχή στη συμπροσευχή έλαβε ο S.C.O.B.A. το σώμα των κανονικών ορθόδοξων επισκόπων της Αμερικής που συνεδριάζει υπό τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο.

Εκφράζουμε επίσης τη βαθύτατη θλίψη μας επειδή ορθόδοξοι ιεράρχες, που δεν έδωσαν το δικαίωμα σε κανένα μέχρι τώρα να τους κατηγορήσει ως οικουμενιστές, συμμετείχαν ενεργά στις οικουμενιστικές συμπροσευχές.

Δυστυχώς το οικουμενιστικό κλίμα της Εκκλησίας της Αμερικής παρασέρνει όλους στα πλοκάμια του.

No comments:

Post a Comment