Monday, January 18, 2016

ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΙ ΔΙΩΓΜΟΙ ΚΑΤΑ ΤΟ 2015



ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΙ ΔΙΩΓΜΟΙ ΚΑΤΑ ΤΟ 2015

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Η οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων «Όπεν Ντορς» παρουσίασε στις 13 τρέχοντος, με συγκεκριμένα στοιχεία κι αριθμούς, τις διώξεις κατά των Χριστιανών (ορθοδόξων κι ετεροδόξων χωρίς διάκριση) κατά το 2015. Το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι 150 εκατομμύρια Χριστιανών παγκοσμίως υπόκεινται με τον ά ή β΄τρόπο σε κάποια μορφή παρενόχλησης που ξεκινά από την περιφρόνηση και το σκώμμα, προχωρά στις ειρωνείες, τους ξυλοδαρμούς, τους εκβιασμούς, τις απειλές, την πυρπόληση ή κατεδάφιση εκκλησιών (Κίνα, Νιγηρία, Αλβανία  κτλ.), το διώξιμο από την εργασία και φτάνει μέχρι την απειλή κατά της ζωής κι αυτόν ακόμη το θάνατο. 

Από τις 50 χώρες του καταλόγου της Οργάνωσης στις 35 οι διώξεις εκ μέρους των Μωαμεθανών καταλαμβάνουν ασυζητητί την πρώτη θέση. Άλλοι παράγοντες είναι ο θρησκευτικός εθνικισμός (όπως λ.χ. στις Ινδίες από τους Ινδουιστές), οι δικτατορίες, η μετακομμουνιστική αθεΐα (όπως λ.χ. στην Κίνα), οι εθνοτικές συγκρούσεις και το οργανωμένο έγκλημα. Όσον αφορά τους θανάτους Χριστιανών, λόγω της πίστεώς τους, οι αριθμοί είναι: 7100 ατομα το 2015 σε σύγκριση με 4344 το 2014

Όσον αφορά τον κατάλογο των χωρών όπου οι χριστιανοί υφίστανται μαζικά διώξεις, λόγω της πίστεώς τους, αυτός δεν περιορίστηκε στη Συρία, το Ιράκ, τη Σαουδική Αραβία, το Αφγανιστάν, τη Σομαλία και τη Νιγηρία. Προστέθηκαν το 2015 το Πακιστάν, η Λιβύη και η Ερυθραία. Νέες χώρες διωγμών σημειώνονται ο Νίγηρας (στη Δυτική Αφρική) και το Μπαχρέιν στον Περσικό Κόλπο με αφορμή πάλι το Μωαμεθανισμό. 

Το Ευαγγέλιο είναι σαφές: «Ει εμέ εδίωξαν και υμάς διώξουσι». Τα λόγια του Χριστού είναι διαχρονικά επίκαιρα.

Η κατάσταση επιδεινώνεται δραματικά ενώ οι χώρες της Δύσεως σφυρίζουν αδιάφορα και κοιτάζουν πώς ν’ αυγατίσουν τα κέρδη τους. Μιλάνε γι’ ανθρώπινα δικαιώματα όταν έχουν κάποιο πολιτικό συμφέρον.

Οι οπαδοί του αιμοσταγούς κι αιμοδιψούς Μωαμεθανισμού είναι αδιαμφισβήτητα οι προεξάρχοντες της διωκτικής μανίας, με τις εμμονές τους, που έχουν «θεολογική βάση», δηλαδή στηρίζονται στο απάνθρωπο και μισάνθρωπο  Κοράνι. Οι Διαθρησκειακές συναντήσεις για τις οποίες κόπτονται οι οικουμενιστές και τις θεωρούν πανάκεια ΔΕΝ έχουν καταφέρει τίποτε απολύτως. Οι αριθμοί αυτό λένε και διαλαλούν.

No comments:

Post a Comment