Wednesday, December 30, 2015

Ο κ. ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΝΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΧΗΜΟΝΟΥΝΤΕΣ ΝΕΟΝΙΚΟΛΑΙΤΕΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΛΑΙΚΟΥΣ



Ο κ. ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΝΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΧΗΜΟΝΟΥΝΤΕΣ ΝΕΟΝΙΚΟΛΑΙΤΕΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΛΑΙΚΟΥΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Γράφει ο κ. Λυκούργος Νάνης σε σχόλιό του στο ιστολόγιο “Ακτίνες”:

“Υποτίθεται ότι η λεγόμενη ΔΙΣ προφυλάσσει το ποίμνιο απ όσους λαλούν "άρρητα ρήματα" ετεροδιδασκαλιών. Η λεγόμενη ΔΙΣ υποτίθεται ότι ΔΙΑΡΚΩΣ επαγρυπνεί και, άμα τη εμφανίσει και δημοσιοποιήσει έστω και ψηγμάτων ετεροδιδασκαλιών, παρεμβαίνει ΑΜΕΣΩΣ και κατασταλτικώς! Αλλά πού! Εδώ ο κάθε παπα-Φάρος, παπα-Θερμός, παπα-Αυγουστίδης, παπα-Κονάνος, παπα-Γιάγκου, παπα-τάδε, παπα-δείνα ανοίγουν το στόμα τους και πιάνουν τη γραφίδα τους και δεν ξέρουν τι λένε και τι γράφουν! Και κάποιοι ενθουσιώδεις, συνάμα όμως και σφόδρα απροβλημάτιστοι, τέρπονται και θέλγονται απ’ τις ιδεοληψίες τους χωρίς, προηγουμένως, να τις θέσουν υπό την απολύτου κύρους βάσανο της αγιογραφικής, αγιοπατερικής και ιεροκανονικής παρακαταθήκης και διδαχής.  

Με αρχιεπίσκοπο τον "αφωνότερο ιχθύος και απραγότερο βατράχου" Ιερώνυμο Λιάπη και με σιωπώντες συνοδικούς που ανέχονται το Γιαγκάζογλου διευθυντή του περιοδικού ΘΕΟΛΟΓΙΑ και τους ΚΑΙΡΙΤΕΣ και ΣΥΝΑΞΙΑΚΟΥΣ θολολόγους να διαφεντεύουν και λυμαίνονται τον εκκλησιαστικό ραδιο-φονικό του Ορθοδόξου Ήθους σταθμό όλα να τα περιμένει κανείς!”

Πολύ καίριες επισημάνσεις. Δεν είναι μόνον ο κ. Γιανναράς, ο π. Βασίλειος Θερμός, ο π. Φιλόθεος Φάρος και ο π. Αδαμάντιος Αυγουστίδης που κηρύσσουν άρρητα ρήματα για τις σαρκικές -και όχι μόνον- σχέσεις. Ο π. Κονάνος, ο π. Βαρνάβας Γιάγκου, ο κ. Ανδρέας Πιτσιλλίδης και πολλοί άλλοι λένε τα ίδια πράγματα. Απλά δεν έχουν το κύρος του “διακεκριμένου” κατά π. Γεώργιο Μεταλληνό “διανoούμενου” Γιανναρά για να προξενήσουν τόση ζημιά.

Αν η Ιερά Σύνοδος παραλάμβανε αυτεπαγγέλτως ή κατόπιν καταγγελιών τους κ. Γιανναρά, π. Φιλόθεο Φάρο και π. Βασίλειο Θερμό, οι υπόλοιποι Νεονικολαίτες θα αναγκάζονταν να συμμαζευτούν. Τώρα κυκλοφορούν κυριολεκτικά ασύδοτοι και λένε και γράφουν άρρητα ρήματα.

No comments:

Post a Comment