Tuesday, December 22, 2015

“ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΚΡΕΒΑΤΟΚΑΜΑΡΕΣ”



“ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΚΡΕΒΑΤΟΚΑΜΑΡΕΣ”

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Κατά την ψήφιση του Συμφώνου Συμβίωσης των ομοφυλοφίλων στη Βουλή ο πρόεδρος του "Ποταμιού", κ. Σταύρος Θεοδωράκης, είπε ότι “Κράτος και Εκκλησία δεν έχουν θέση στις κρεβατοκάμαρες.”

Λίγες κουβέντες είναι τόσο αντιχριστιανικές όσο αυτή η διαβεβαίωση.

Το μεν κράτος δεν επεμβαίνει στην ιδιωτική ζωή του πολίτη, η Εκκλησία όμως επεμβαίνει, όχι απλά στην ιδιωτική ζωή του πολίτη -ασφαλώς και στην κρεβατοκάμαρά του-, αλλά ακόμη και στις σκέψεις των ανθρώπων. Σε απλά Ελληνικά. Όχι μόνον αυτά που κάνει ο άνθρωπος στην κρεβατοκάμαρά του έχουν σχέση με το Θεό, αλλά ακόμη και οι πονηρές σκέψεις του ανθρώπου είναι εφάμαρτες.

Γι’ αυτό ακριβώς η Εκκλησία θέσπισε το μυστήριο του γάμου ώστε να ευλογήσει τις σχέσεις του αντρογύνου στην κρεβατοκάμαρά του και γι’ αυτό καταδικάζει αυστηρότατα τις σχέσεις δύο ανθρώπων αν είναι πορνεία, μοιχεία, ομοφυλοφιλία, κτηνοβασία κτλ.

Οι απαιτήσεις της χριστιανικής ηθικής δεν περιορίζονται μόνον στην πράξη, αλλά επεκτείνονται και στις σκέψεις του ανθρώπου επειδή εκεί γεννάται πρώτον η αμαρτία. Γι’ αυτό τους λογισμούς του ανθρώπου που είναι πονηροί οι εξομολογούμενοι τους εξαγορεύουν στον πνευματικό τους.

Ο κ. Θεοδωράκης, γνωστός για τον άκρατο φιλελευθερισμό του, μπορεί να λέγει ότι θέλει χωρίς φυσικά να δεσμεύει την Εκκλησία. Ουδόλως ανησυχώ από τέτοιες δηλώσεις ενός επιπόλαιου πολιτικού με αντιχριστιανική συνείδηση.

Για να είμαστε, όμως, τίμιοι με τον εαυτό μας και με τον Θεό πρέπει να ομολογήσουμε ότι πολύ πριν τον άσχετο κ. Θεοδωράκη κάποιοι θεολόγοι Νεορθόδοξοι και Νεονικολαίτες είπαν ακριβώς τα ίδια πράγματα με αρχηγέτη τον κακό δαίμονα της Νεοελληνικής θεολογίας κ. Χρήστο Γιανναρά, ο οποίος πρώτος εξοβέλισε τον Θεό από την κρεβατοκάμαρα του πιστού. Από δεκαετίες αμνηστεύονται οι ερωτικές σχέσεις "ως δήθεν έξαλμα προς τον Θεό" και υποτιμάται η πολυτεκνία και ενθαρρύνεται η αποφυγή της τεκνογονίας. Τον κ. Γιανναρά ακολούθησαν πολλοί χωρίς η Εκκλησία να τους καλέσει ποτέ σε απολογία και να τους ζητήσει να ανακαλέσουν τις κακοδοξίες τους. 

Αντίθετα ακόμη και παραδοσιακοί θεολόγοι, όπως ο π. Γεώργιος Μεταλληνός, χωρίς καμία αίσθηση ντροπής χαρακτηρίζουν τον κ. Γιανναρά “εξαίρετο διανοούμενο”, χωρίς ποτέ να τολμήσουν  να ανασκευάσουν δημόσια τις κακοδοξίες του.

Βεβαίως δεν τήρησαν για το θέμα όλοι την επαίσχυντη στάση του π. Γεώργιου Μεταλληνού. Κορυφαίοι θεολόγοι όπως ο π. Γεώργιος Καψάνης, ο π. Θεόδωρος Ζήσης και ο π. Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος κτλ. υπήρξαν καταπέλτες κατά της Γιανναρικής κακοδοξίας.

No comments:

Post a Comment