Sunday, December 27, 2015

ΓΕΛΟΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ



ΓΕΛΟΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

Του Σάββα Ιακωβίδη
=====

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης καλείται ξανά και για πολλοστή φορά να καταλάβει μερικά δεδομένα που η παραγνώρισή τους θα προκαλέσει όλεθρο και καταστροφή στην ελληνική πλευρά. Πρώτον, η Τουρκία δεν έχει μεταβάλει θέσεις και πολιτική στο Κυπριακό. Το ξέρει καλύτερα από εμάς. Δεύτερον, ο υποτελής της τουρκικής κατοχής, Ακιντζί, όπως το υποδείξαμε από την πρώτη στιγμή, είναι ο ιδεωδέστερος Δούρειος Ίππος του Αττίλα. Μετά από όλες εκείνες τις γελοίες υμνολογίες και δοξαστικά, όλοι τώρα παραδέχονται αυτό που εμείς επισημάναμε εξ αρχής: Ο Ακιντζί είναι χειρότερος από τους προκατόχους του επειδή η πολιτική, την οποία η Τουρκία τού ανέθεσε να προωθήσει, είναι επενδυμένη με επικοινωνιακά τερτίπια και άλλα μασκαραλίκια για να εξαπατώνται όσοι αφελείς δίνουν πίστη σε αυτά. Τρίτον, ο Ακιντζί από την ίδια μέρα της ανάδειξής του ως ηγέτης των Τ/κ ήταν ξεκάθαρος στις αταλάντευτες τουρκικές θέσεις. Τέταρτον, κάθε ημέρα ο εγκάθετος της κατοχής επαναλαμβάνει τις αμετάβλητες τουρκικές αξιώσεις αλλ’ ο Ν. Αναστασιάδης, ο Αβ. Νεοφύτου, ο Α. Κυπριανού και η λοιπή ομοχειρία των Ακιντζολιγούρηδων ούτε ακούνε ούτε καταλαβαίνουν ούτε συνειδητοποιούν τι η Τουρκία σχεδιάζει σε βάρος μας.

Η τουρκική κυβέρνηση έχει αποκαθηλώσει την Κυπριακή Δημοκρατία και τη θεωρεί ως «εκλιπούσα» χωρίς καμία σοβαρή αντίδραση από τον Ν. Αναστασιάδη. Ο ίδιος δέχθηκε να περπατήσει με τον υποτελή της κατοχής σε κόκκινο χαλί με παρουσίαση όπλων από άγημα της ειρηνευτικής δύναμης. Ευθύς δόθηκε το μήνυμα πως στην Κύπρο υπάρχουν δύο Πρόεδροι. Έκτοτε, η υπονόμευση της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο περιορισμός της σε κοινότητα ή συνιστών κρατίδιο μελλοντικής συνομοσπονδίας γίνεται πρώτα ελληνικαίς χερσί. Και ουδείς ενοχλείται, όχι βέβαια ο πρόεδρος Αναστασιάδης. Ο εγκάθετος της κατοχής αποστέλλει έγγραφα στον ΟΗΕ και καταθέτει τις τουρκικές θέσεις. Ουδεμία αντίδραση. Αναφέρεται και αυτός σε «εκλιπούσα Κυπριακή Δημοκρατία» και πάλι ουδεμία αντίδραση από τον Ν. Αναστασιάδη. Δεν περνά ημέρα χωρίς η Κυπριακή Δημοκρατία να δέχεται πλήγματα από τους Τούρκους και από δικούς μας ηγέτες, χωρίς καμία αντίδραση.

Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ, Νορβηγός Έιντε, έχει καταντήσει ασύδοτος. Κατά κραυγαλέα παράβαση των όρων εντολής του αλλά, προφανώς, καθ’ υπόδειξη άλλων αυθεντών του, ενεργεί ως περίπου κυβερνήτης της Κύπρου. Μεθοδεύει πενταμερή διάσκεψη, προσκαλεί τον υποτελή της κατοχής στο Νταβός, επιμένει να προωθεί τη γνωστή τουρκική θέση. Είναι ο αστρολόγος του Κυπριακού, που νομίζει ότι απευθύνεται σε κατοίκους της Γης του Πυρός. Πάλι καμία αντίδραση εκ μέρους του προέδρου Αναστασιάδη. Ως εάν να ζει σε άλλον πλανήτη. Και το κερασάκι στην τούρτα των επικοινωνιακών γελοιοτήτων; Το κοινό χριστουγεννιάτικο μήνυμα Αναστασιάδη-Ακιντζί σε ελληνικά και τουρκικά. Πρόκειται για το αποκορύφωμα της άθλιας επικοινωνιακής επιχείρησης εξαπάτησης όσων αφελών πιστεύουν σε αυτά τα τερτίπια.

Το Κυπριακό, πρόεδρε Αναστασιάδη, είναι ξεκάθαρα πρόβλημα τουρκικής εισβολής και κατοχής, παραβίασης θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων, εθνοκάθαρσης, εποικισμού, καταστροφής της πολιτιστικής κληρονομιάς μας. Δύο είναι οι μέγιστοι στόχοι, που οι Τούρκοι βροντοφωνάζουν καθημερινά: Η κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και η επανάκτηση της Κύπρου ως στρατηγικής σημασίας χώρου. Πώς η ελληνική πλευρά ακυρώνει αυτούς τους στόχους; Ποια είναι η πολιτική Αναστασιάδη για θωράκιση της Κυπριακής Δημοκρατίας; Πώς αντιστέκεται στην τουρκική επιθετικότητα; Ουδείς γνωρίζει. Αυτό που όλοι γνωρίζουμε είναι ότι οι Τούρκοι δεν έχουν μετακινηθεί καθόλου από τις θέσεις τους, ενώ η πλευρά μας συνεχώς υπαναχωρεί και προσφέρει. Με τη φρούδα ελπίδα να… εξημερώσει το τουρκικό αχόρταγο θηρίο. Τα επικοινωνιακά παιγνίδια Αναστασιάδη, καθ’ υπόδειξιν ξένων, δεν πείθουν. Αντίθετα, εξοργίζουν τους πολίτες που, αντί να ψηλαφούν στιβαρή πολιτική αντίστασης στα τουρκικά σχέδια, βλέπουν επικίνδυνα επικοινωνιακά τερτίπια.

No comments:

Post a Comment