Saturday, November 28, 2015

ΤΟ ΛΑΜΠΡΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ



ΤΟ ΛΑΜΠΡΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στη “Ρομφαία”:

“Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, ανακοινώνεται ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, λόγω της κρίσιμης οικονομικής συγκυρίας που βιώνει η Πατρίδα μας, δεν θα εορτάσει και φέτος τα ονομαστήριά του, την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015, ημέρα μνήμης του Αγίου Σεραφείμ Επισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου του θαυματουργού.

Με τον τρόπο αυτό ο Σεβασμιώτατος δηλώνει τη συμπαράστασή του στο δοκιμαζόμενο λαό της Ελλάδος και ιδιαίτερα της Καστοριάς, που πλήττεται τόσο από την κρίση.

Θα αρκεστεί μόνο στην τέλεση της Ακολουθίας του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας, σε έναν Ιερό Ναό της Μητροπολιτικής μας Περιφέρειας και θα δεχθεί τις ευχές των πνευματικών του παιδιών στο τέλος της κάθε Ιεράς Ακολουθίας.”

Αυτή η λιτή και σαφής ανακοίνωση έπρεπε να εκδίδεται από όλους τους Μητροπολίτες όταν γιορτάζουν τα ονοματήριά τους. Το απαιτεί η κρισιμότητα των καιρών, το ασκητικό πνεύμα της Ορθοδοξίας και η ποιμαντική ευθύνη που πρέπει να χαρακτηρίζει τους αρχιερείς.

Ο Σεβ. Καστορίας είναι ένας από τους πιο πνευματικούς επισκόπους της Ορθοδοξίας. Δίνει το καλό παράδειγμα που ελπίζουμε ότι θα ακολουθήσουν και όσοι αρχιερείς ζουν στο δικό τους κόσμο μακριά από την τραγική κατάσταση που βρίσκεται η πατρίδα μας και επιμένουν να γιορτάζουν με φανφάρες και πολυαρχιερατικές φιέστες τα ονοματήριά τους.

Ακατηγόρητος επίσκοπος ο Σεβ. Καστορίας. Σεμνός, ταπεινός, ιεροπρεπής, παραδοσιακός, αδιάβλητος με πολύ αξιόλογη πατερική θεολογική συγκρότηση εμπνέει τους πιστούς. Ελπίζουμε όμως ότι θα μιλά και για θέματα πίστεως. Ιδιαίτερα τώρα που οι Οικουμενιστές ετοιμάζονται να θεσμοθετήσουν τις αβαρίες τους στη μέλλουσα να συνέλθει το 2016 Πανορθόδοξη Σύνοδο.

No comments:

Post a Comment