Saturday, November 7, 2015

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΕΘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΕΘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων (ΠΕΘ) κ. Σπαλιώρας έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα “Ορθόδοξη Αλήθεια” αναφορικά με το μάθημα των Θρησκευτικών.

Επεσήμανε το απαράδεκτο, αντιπαιδαγωγικό και αντισυνταγματικό των προτεινομένων μεταρρυθμίσεων, κατονόμασε τους άθεους κυβερνώντες και τους ΚΑΙΡΟΣκόπους ως τους υπευθύνους για την προσπάθεια μετατροπής του μαθήματος από ορθόδοξο ομολογιακό σε θρησκειολογικό-οικουμενιστικό και προειδοποίησε για τους κινδύνους που αναφύονται από την ενορχηστρωμένη αυτή επίθεση.

Παρέλειψε, όμως, ο κ. Σπαλιώρας να αναφερθεί στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και στον στενό συνεργάτη του κ. Σταύρο Γιαγκάζογλου. Αγνόησε την από τηλεοράσεως επισήμανση του υπουργού παιδείας -η οποία ουδέποτε διαψεύστηκε- ότι ο Μακαριότατος ανήκει στους “φωτισμένους ιεράρχες”, όπως απεκάλεσε μια δράκα αρχιερείς που συντάσσονται με τους ΚΑΙΡΟΣκόπους. Αγνόησε, επίσης, τις δηλώσεις του Μακαριότατου με τις οποίες μασά τα λόγια του αναφορικά με τον τρόπο που διδάσκεται το μάθημα των θρησκευτικών που δείχνουν σαφώς ότι είναι ομόψυχος των ΚΑΙΡΟΣκόπων.

Πριν είναι αργά η ΠΕΘ και ο Σύνδεσμος θεολόγων Μακεδονίας-Θράκης πρέπει να ζητήσουν ακρόαση από τον Μακαριότατο και να τον θέσουν μπροστά στις ευθύνες του και αν διαπιστωθεί ότι εμμένει στις απόψεις του να τον καταγγείλουν στην ιεραρχία και στον Ελληνικό λαό. Διαφορετικά βαίνουμε πρόσω ολοταχώς προς υιοθέτηση του μοντέλου Θρησκευτικών που προωθούν ο κ. Γιαγκάζογλου με τους ΚΑΙΡΟΣκόπους.

No comments:

Post a Comment