Thursday, November 12, 2015

Ο κ. ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΝΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ



Ο κ. ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΝΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ
======

Ικανό τμήμα της νεοελληνικής κοινωνίας, και μάλιστα της νεολαίας, όχι μόνο ανέχεται τη νομιμοποίηση της σεξουαλικής διαστροφής και συμβιβάζεται με τη συγκεκριμένη επιλογή των πολιτικών "φωστήρων" που μας κυβερνούν αλλά και επιδοκιμάζει, εν πολλοίς, τα εκφυλιστικά αυτά φαινόμενα. Έχοντας υποστεί τη σχετική "ιδεολογική" πλύση εγκεφάλου, εδώ και δεκαετίες, απ’ τους σκοταδιστές της "πολιτικής ορθότητας" είναι επόμενο να αντιδρά κατ’ αυτόν τον τρόπο όταν τίθενται τέτοιου είδους ζητήματα.

Κατόρθωσαν οι κεκράκτες της ηθικής διαφθοράς, διαστροφής και αναιαθησίας να αντιστρέψουν και διαστρέψουν τα αξιολογικά κριτήρια μεγάλου μέρους της κοινωνίας μας και να αμβλύνουν τα ηθικά του αντανακλαστικά.

Αντί μαζικών και έντονων διαμαρτυριών και αντιδράσεων, επικειμένης της επιψηφίσεως του ελεεινού και τρισαθλίου "συμφώνου συμβιώσεως" των σοδομιτών, απ’ τη μεριά των πολιτών,  παριστάμεθα μάρτυρες μιας λυσσώδους επιχειρήσεως απαξιώσεως, εξουθενώσεως, λοιδορίας, δυσφημήσεως, κατασυκοφαντήσεως, περιθωριοποιήσεως και ρατσιστικής, εν γένει, αντιμετωπίσεως όσων αντιστέκονται στη μεθόδευση ισοπεδώσεως των πάντων εν ονόματι του... "αντιρατσισμού" βεβαίως-βεβαίως!

Δε μιλάμε, βέβαια, για την ουσιαστική αντίδραση της εν Ελλάδι Εκκλησίας απέναντι στη νομοθετική "επιδρομή" των κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών!

Πρόκειται για μία υπόθεση που προκαλεί πολλή λύπη και εντροπή! 

Ευτυχώς που μεμονωμένοι ιεράρχες, λοιποί κληρικοί και μοναχοί, ιερές μονές, ιεραποστολικές αδελφότητες και σύλλογοι και πολλοί επώνυμοι και ανώνυμοι διασώζουν, κάπως, το κύρος και την αξιοπρέπεια της Εκκλησίας μας.

Δυστυχώς το "ευλογημένο πεζοδρόμιο" έχει πια απαξιωθεί και διαβληθεί. Ποιος να λησμονήσει τα συλλαλητήρια με τις χιλιάδες λαού κατά των αμβλώσεων και του αυτομάτου διαζυγίου όταν "έπηζαν" οι δρόμοι και οι πλατείες από κόσμο ενθουσιώδη και ψυχωμένο; Πού οι Καντιώτηδες, οι Αμβρόσιοι, οι Σεβαστιανοί; 

"Άλλαξαν οι καιροί", "μην είστε αιθεροβάμονες, προσγειωθείτε" θα πουν κάποιοι! 

Βεβαίως άλλαξαν οι καιροί αφού πρώτα-πρώτα άλλαξαν οι χριστιανοί! Γιατί γίναμε κότες και κιοτήδες! Πέρασε χωρίς ουσιαστική αντίδραση και αντίσταση το "αντιρατσιστικό", με το "πράσινο φως" της συνόδου κατ’ ουσίαν, περνά το ένα, περνά το άλλο και μεις αλληθωρίζουμε σε...συλλείτουργα και συναυλίες αφιερωμένες στον...Κουγιουμτζή και την...Πρωτοψάλτη! 

Τι "ευσεβιστικές","πιετιστικές", "πεζοδρομιακές" λογικές και πρακτικές είναι αυτές; Όταν όμως κινδύνευσε η εκκλησιαστική περιουσία τότε, αυτομάτως, το πεζοδρόμιο "καθαγιάστηκε" και απέβαλλε τον "ήκιστα πνευματικό" του χαρακτήρα...

Δυστυχώς, όπως έχει και άλλοτε επισημανθεί, ο σημερινός αρχιεπίσκοπος και η αρχιερατική ομάδα που τον δορυφορεί τυγχάνουν δέσμιοι στρεβλών αντιλήψεων που έχουν "κληρονομήσει" απ την αλήστου μνήμης εποχή κατά την οποία την πηδαλιουχία της εκκλησιαστικής νηός ασκούσε ο μακαριστός Σεραφείμ επί των ημερών του οποίου η Εκκλησία της Ελλάδος περιήλθε στο έσχατο σκαλοπάτι της ανυποληψίας συμβιβασθείσα ανεπιτρέπτως με την κατ’ επίφασιν "χριστιανική πολιτεία".

Και τότε, όπως και τώρα, μεμονωμένοι ιεράρχες έδιδαν ομολογιακές μάχες αλλά είχαν απομονωθεί απ’ την επίσημη εκκλησιαστική ηγεσία που ερωτωτροπούσε με το αντίθεο και αχρίστιανο κράτος. 

Η μόνη διαφορά είναι ότι τότε από πλευράς πιστών υπήρχε μεγαλύτερη αγωνιστικότητα και περισσότερη μαζικότητα σε σχέση με σήμερα.

Επί παραδείγματι, τυγχάνει αδιανόητο να υβρίζεται σκαιώς το πρόσωπο του Θεανθρώπου σε θεατρικό "έργο" και εμείς να αρκούμαστε σε μια πλατωνική και ανώδυνη...ανακοίνωση! Ή να παρελαύνουν προκλητικά οι σοδομίτες και μπροστά στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία της Θεσσαλονίκης να διαμαρτύρονται μονάχα 25 άνθρωποι!

Θύελλα αντιδράσεων είχε προκληθεί με το αισχρούργημα του Καζαντζάκη το 1989. Τώρα σιωπή πλην επαινετέων εξαιρέσεων!

Επομένως κάτι δεν πάει καλά! 

No comments:

Post a Comment