Saturday, November 28, 2015

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ



ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Ο Σεβ. μητροπολίτης Μπουένος Άϋρες κ. Ταράσιος, συνοδευόμενος από τον επίσκοπο Πατάρων Ιωσήφ, βρέθηκε στην πολιτεία της Βραζιλίας Σάντα Καταρίνα και συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα της Πολιτείας Φλωριανόπολις στο ομώνυμο νησί. Μετέβη εκεί για τους εορτασμούς προς τιμήν της Αγίας Αικατερίνης. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μεταξύ 20ης και 23ης Νοεμβρίου ε.έ. Μέχρις εδώ όλα καλά και άγια. Επισκέφθηκε την ορθόδοξη ενορία, όπου λειτούργησε ο Θεοφιλέστατος Πατάρων. 

Όμως, κατά την πάγια και σταθερά επαναλαμβανόμενη οικουμενιστική πρακτική, δεν έχασε καιρό κι άρχισε τις επαφές με τους ντόπιους Παπικούς. Έσπευσε, λοιπόν, να επισκεφθεί στις 23 τρέχοντος το ιεροδιδασκαλείο των Παπικών κι ακολούθως τον τοπικό Παπικό «επίσκοπο» Ντομ Γουίλσον Ταντέου Γιόνκ. Το πλέον προκλητικό είναι ότι πήρε από τον ορθόδοξο ναό του Αγίου Νικολάου τμήματα του λειψάνου της Αγίας Αικατερίνης, που μεταφέρθηκαν από το Σινά, στη φραγκοκκλησιά Σάντα Καταρίνα όπου τον υποδέχθηκαν οι φραγκοπαπάδες με άπασαν τους τη λειτουργική αμφίεση. 

Ο στόχος κι ο σκοπός των οικουμενιστών ένας κι αμετάθετος: να εδραιωθεί με κάθε θυσία η πεποίθηση ότι από τους Παπικούς τίποτε ΔΕΝ μας χωρίζει. Τους ενδιαφέρει ΟΧΙ  η αλήθεια, δηλαδή ότι μεταξύ Ορθοδόξων και Παπικών «χάσμα μέγα εστήρικται», αλλά να κερδίσουν τις εντυπώσεις. Απώτερος στόχος ο λαϊκός οικουμενισμός, η  ψευδοένωση με τον Παπισμό, κι όχι μόνο, εκ των κάτω. Τις διαφορές για τα θέματα της πίστεως τις βάζουμε στο ράφι και τις ξεχνάμε εκεί. Τις αφήνουμε να μαζεύουν σκόνη κι εμείς συμπεριφερόμαστε σαν να μην υπάρχουν οι παπικές αιρέσεις. Σιγά που θα ασχολούμαστε τώρα με το Φιλιόκβε, την κτιστή χαρη, την άρνηση της διάκρισης ουσίας και ενεργειών του Θεού, το παπικό αλάθητο και τις άλλες κακοδιδασκαλίες του Παπισμού! Ο χορός που άρχισε ο Μελέτιος Μεταξάκης και συνέχισε ο Αθηναγόρας Σπύρου καλά κρατεί!

No comments:

Post a Comment