Wednesday, November 11, 2015

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΣΤΟΧΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΘ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΣΤΟΧΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΘ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Παραθέτουμε το εξής απόσπασμα από Ανακοίνωση της ΠΕΘ για τις «Δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας για τη Γενοκτονία των Ποντίων»:

“Οι συγκεκριμένες δηλώσεις του Υπουργού που αρνείται τη Γενοκτονία, αποδομώντας και διαστρεβλώνοντας την ιστορική αλήθεια, μας θυμίζουν έντονα την ανάλογη επίθεση που μεθοδευμένα πραγματοποιείται από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του, εναντίον του Ορθοδόξου μαθήματος των Θρησκευτικών, το οποίο, σύμφωνα με τις δηλώσεις του, σχεδιάζει να το μετατρέψει αυταρχικά, εξουσιαστικά και βίαια, πέρα από κάθε επιστημονική θεολογική και παιδαγωγική δεοντολογία σε Θρησκειολογία ή Πολυθρησκεία (Πολυθεΐα).

Διαπιστώνουμε, δυστυχώς, ότι ο νέος Υπουργός επιδιώκει να αποδομήσει τόσο τα ιστορικά όσο και τα πνευματικά θεμέλια της πατρίδας μας με ασέβεια έναντι της πίστεως, των αγώνων και των θυσιών των προγόνων μας. Γνωρίζουμε τους άρρηκτους πνευματικούς δεσμούς που έχει και διατηρεί με την Ορθόδοξη Παράδοση ο Ποντιακός ελληνισμός και γι’ αυτό σας κάνουμε κοινωνούς της αποφάσεώς μας να συμβάλουμε στον αγώνα σας για την επικράτηση της ιστορικής αλήθειας και την προάσπιση των ιερών και των οσίων του γένους μας.”

Θαρραλέα και επί της ουσίας η Ανακοίνωση της ΠΕΘ. Συνδέει την επίθεση του υπουργού παιδείας εναντίον του ορθόδοξου κατηχητικού χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών με την επίθεση του εναντίον όσων αρνούνται τον χαρακτηρισμό  “Γενοκτονία των Ποντίων”.

Η ΠΕΘ, δηλαδή, έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει και δεν έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος έπρεπε να είχε ζητήσει άμεση αντικατάσταση του κ. Φίλη στο Υπουργείο Παιδείας με άνθρωπο που σέβεται την ορθόδοξη πίστη και την Ιστορία της πατρίδας μας.

Παρακαλούμε θερμά το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΘ να αναδείξει, εκτός από τον επαίσχυντο ρόλο του Υπουργού Παιδείας και τον ύποπτο  ρόλο του  Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου επειδή κανένας αγώνας δεν ευοδούται όταν ο Αρχιστράτηγός του τον υποσκάπτει υπογείως όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τον ορθόδοξο χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών. Αυτό είναι σαφές από τις σχετικές δηλώσεις του κ. Φίλη, που απεκάλεσε τον Μακαριότατο “φωτισμένο ιεράρχη” που κάνει πλάτες στο νέο Πρόγραμμα Σπουδών του κ. Γιαγκάζογλου και των ΚΑΙΡΟΣκόπων.

No comments:

Post a Comment