Monday, October 26, 2015

Ο ΒΟΛΟΚΟΛΑΜΣΚ ΙΛΑΡΙΩΝ ΟΙ ΠΑΠΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΕΙΣ



Ο ΒΟΛΟΚΟΛΑΜΣΚ ΙΛΑΡΙΩΝ ΟΙ ΠΑΠΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΕΙΣ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
======

Στις 19 τρέχοντος ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων, εκπρόσωπος του Πατριαρχείου της Μόσχας επί των εξωτερικών υποθέσεων, έφθασε στη Ρώμη για να παραστεί, σαν παρατηρητής, στη «14η Γενική Συνέλευση της Συνόδου των Ρωμαιοκαθολικών επισκόπων», με θέμα: Η κλήση και αποστολή της οικογένειας στην Εκκλησία και στο σύγχρονο κόσμο. 

Ο Σεβ. προσφώνησε την «Σύνοδο» στις 20.10. κι ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «πρέπει οι Χριστιανικές Εκκλησίες να αναζητήσουν  απαντήσεις στα θέματα της οικογένειας…». Αναρωτιέται κανείς σε ποιές Εκκλησίες αναφέρεται ο Σεβ. Βολοκολάμσκ. Δεν ομολογούμε στο «Πιστεύω» ότι πιστεύουμε εις «Μίαν Εκκλησίαν»; Πώς τώρα έγιναν πολλές είναι απορίας άξιον. Κι όταν μιλά ο εκπρόσωπος της εν Ρωσία Εκκλησίας του Χριστού, δεν μιλά ο πρώτος τυχών άσχετος κι αμύητος στα εκκλησιαστικά δημοσιογράφος. 

Πατατήρησε επίσης ότι ορισμένες κοινότητες, οι οποίες αποκαλούνται χριστιανικές, αλλοιώνουν την περί της οικογενείας και του γάμου διδασκαλίν. Αφού είναι έτσι τα πράγματα, Σεβ. Βολοκολάμσκ, γιατί η εν Ρωσία Εκκλησία επιμένει να συμμετέχει στο κακόφημο και δυσώνυμο «ΠΣΕ»; Οι Αγγλικανοί που είναι αναπόσπαστο κομμάτι του ΠΣΕ κι οι Λουθηρανοί είναι που λανσάρουν τέτοιες κακοδιδασκαλίες κι όχι μόνο. Γιατί δεν αποχωρεί η Ρωσική Εκκλησία από το «ΠΣΕ», αλλά  στρατωνίζεται εκεί; 

Σχετικά με το συντονισμό των Ορθοδόξων με τους Παπικούς για τα θέματα της οικογένειας θάλεγα θα ήταν καλύτερα πρώτα να σταματήσουν οι Ουνίτες να αλωνίζουν στην δεινοπαθούσα Ουκρανία και να διώχνουν με τη βία τους ταλαίπωρους Ορθόδοξους από τις εκκλησίες τους κι ύστερα βλέπουμε. 

Τελειώνοντας παρατηρούμε ότι από τη σύναξη αυτή δεν απουσίαζαν ούτε το Οικουμενικό Πατριαρχείο, μήτε η Σερβική, η Ρουμανική κι η Αλβανική Ορθόδοξη Εκκλησία. Ήταν και Κόπτες, Μονοφυσίτες εκεί και Ιακωβίτες Μονοφυσίτες αλλά κι Αγγλικανοί και Λουθηρανοί Προτεστάντες. Κανονικό οικουμενιστικό συναπάντημα. Δεν περνά μέρα που να μην εμπεδώσουν το λαϊκό οικουμενισμό και να προκαλέσουν βάναυσα τη συνείδηση των Ορθοδόξων.

No comments:

Post a Comment