Monday, October 19, 2015

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ ΚΩΝ/ΠΟΛΕΩΣ, ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΟΤΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΤΟΡΘΩΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΔΙΑΛΟΓΟ



Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ ΚΩΝ/ΠΟΛΕΩΣ, ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΟΤΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΤΟΡΘΩΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΔΙΑΛΟΓΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Όλοι συμφωνούν!!! Ο κ. Τσίπρας, ο Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης, οι Μακαριότατοι Πατριάρχες Αντιοχείας και Ιεροσολύμων κτλ. ότι η ειρήνη στη Μέση Ανατολή θα έρθει μόνον με τον διάλογο και όχι με τα όπλα.

Ιδού οι δηλώσεις κατά τη συνάντηση Τσίπρα και Παναγιότατου:

«Γι' αυτό», είπε ο κ. Τσίπρας, «προσβλέπουμε και προσδοκούμε και στις προσπάθειες του Οικουμενικού Πατριαρχείου που με την οικουμενική του οπτική έχει τη δυνατότητα να αναδεικνύει τις θέσεις εκείνες που εμπεριέχουν τον ανθρωπισμό, την αξία του διαλόγου, θέσεις που συμμεριζόμαστε, ενστερνιζόμαστε και θα υποστηρίξουμε κι εμείς σε όλα τα διεθνή φόρα».

Από την πλευρά του, ο κ. Βαρθολομαίος, τόνισε ότι «ως Οικουμενικό Πατριαρχείο πιστεύουμε στον διάλογο, ότι τα προβλήματα είτε μέσα στην Εκκλησία είτε μέσα στην κοινωνία και μεταξύ των κρατών, λύνονται με τον διάλογο, όχι με τα όπλα».

Οι δηλώσεις του Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος:

"Στη Συρία, στην Παλαιστίνη, στο Λίβανο και στην Υεμένη, ο δρόμος του διαλόγου είναι πλέον επιβεβλημένος. Τα προβλήματα είναι κρίσιμα και ευχόμαστε ο Θεός να βοηθήσει".

Αλλά και ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων συμφωνεί:

"Ο Πατριάρχης τόνισε πως "να συμβάλλουμε από την σκοπιά του ο καθένας, να επέλθει εκτόνωση της εντάσεως και της βίας και να επικρατήσει η λογική, η συνδιαλλαγή και η ειρήνη, γιατί μόνο μέσω των προσπαθειών της ειρήνης και της συνδιαλλαγής, μπορούν να επιλυθούν προβλήματα που αφορούν κάθε άνθρωπο."

Η κοινή λογική και η καθημερινή εμπειρία όμως διαψεύδουν ότι δήθεν ο διάλογος θα φέρει την ειρήνη στη Μέση Ανατολή. Αυτό που μπορεί να φέρει την ειρήνη είναι η πλήρης συντριβή του ισλαμικού χαλιφάτου ISIS με τα όπλα.

Ο χρόνος θα αποδείξει ότι αυτή είναι η οδυνηρή πραγματικότητα και το ζητούμενο είναι να κατορθώσει η συμμαχία της Συρίας με τη Ρωσία και με άλλα κράτη να νικήσει κατά κράτος στο πεδίο της μάχης τους Ισλαμιστές οι οποίοι απολύτως κανένα ενδαφέρον για διάλογο δεν έχουν έτσι κι αλλιώς.

No comments:

Post a Comment