Thursday, October 29, 2015

ΟΙ ΟΥΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΤΟΥΣ ΘΡΑΣΟΣ



ΟΙ ΟΥΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΤΟΥΣ ΘΡΑΣΟΣ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Ουνίτες λέγονται οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί που αρνήθηκαν την πίστη τους κι έγιναν αιρετικοί Παπικοί (κυρίως από το 1596 και μετά), ενώ εξωτερικά, διατηρούν ορθόδοξη εμφάνιση στα άμφια των «κληρικών», στο κτίσιμο των ναών, στις ακολουθίες κτλ.. 

Αυτοί οι μασκοφόροι Παπικοί, που φορούν προσωπείο Ορθόδοξου, με αποκλειστικό σκοπό την παραπλάνηση των αφελών κι αδαών, έδειξαν το απαίσιό τους πρόσωπο στην Δυτική Ουκρανία, όπου από το 1991, συν τοις άλλοις, διώχνουν τους Ορθόδοξους από τις εκκλησίες τους και τις καταλαμβάνουν με τη βία, υπό την κάλυψη των αρχών, λόγω του αντιρωσικού συναισθήματος που καλλιεργείται τα τελευταία χρόνια στη χώρα. 

Ο ψευδοαρχιεπίσκοπος των αιρετικών αυτών, ντυμένος με άπασαν την «αρχιερατικήν» αυτού στολήν, εν ωμοφορίω και επιτραχηλίω και με ψιλοκομμένη γενειάδα, βγήκε και έκανε υποδείξεις στους Ορθοδόξους. Είπε δηλαδή ο μιτροφόρος χαμαιλέων και πειθήνιον όργανον  του Πάπα, ότι οι Ορθόδοξοι της Ουκρανίας πρέπει, επιτέλους, να πάψουν να εξαρτώνται από το Πατριαρχείο της Ρωσίας και να γίνουν αυτοκέφαλη Εκκλησία! Αυτό κι είναι θράσος! Να έρχεται ο αιρετικός και δη ο μασκοφόρος αιρετικός, ο προδότης της πίστεως και ζηλωτής του Ιούδα, να υποδεικνύει στην Εκκλησία του Χριστού πώς να διαχειριστεί τα του οίκου της! 

Την ίδια στιγμή που ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ αντιπρόσωπος του Πατριαρχείου της Μόσχας, βρισκόταν στη Ρώμη σαν παρατηρητής στην «14η Γενική Σύνοδο των Ρωμαιοκαθολικών επισκόπων». Πώς να μην αποθρασυνθούν οι Ουνίτες όταν οι Ρώσοι Ορθόδοξοι (κι όχι μόνο) τρέχουν να συναντήσουν το αφεντικό τους δηλαδή τον Πάπα μόλις τους δοθεί ευκαιρία; Πώς να μην έχουν τόσο αέρα, όταν στο κλίμα του Πατριαρχείου Αντιοχείας οι Ορθόδοξοι εγκαινιάζουν ναούς μαζί τους Ουνίτες; Αυτοί κάνουν τα δικά τους κι εμείς; Προσέχουμε να μη χαλάσουμε το «καλό» κλίμα! Σιγά, μη στάξει του γαϊδάρου η ουρά!

No comments:

Post a Comment