Thursday, September 24, 2015

ΑΣΧΗΜΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ “ΜΕΔΟΥΣΑ” ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ



ΑΣΧΗΜΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ “ΜΕΔΟΥΣΑ” ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Θρησκευτικά”:

“Στην πρώτη της συνέντευξη "Στο Κόκκινο" η αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου αναφέρθηκε και στο ζήτημα των απαλλαγών από τα Θρησκευτικά απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.
Η κ. Αναγνωστοπούλου προανήγγειλε αλλαγή του καθεστώτος κρίνοντας ως λανθασμένη την πρόβλεψη της ισχύουσας εγκυκλίου για την αναφορά σε Υπεύθυνη Δήλωση του κηδεμόνα ότι δεν είναι Χριστιανός Ορθόδοξος. Ανέφερε σχετικά η Αναπληρώτρια Υπουργός "Δεν πρέπει να δηλώνει κανείς σε δημόσιο έγγραφο τι είναι ή τι δεν είναι. Θα πρέπει να δηλώνει ένας γονιός ότι θα ήθελε το παιδί του να μην κάνει Θρησκευτικά" χωρίς καμία αναφορά θετική ή αρνητική στο θρήσκευμα. Κατέληξε μάλιστα λέγοντας ότι "Κακώς δεν το αλλάξαμε ως τώρα, θα το αλλάξουμε".

Σχόλιο ιστολογίου “Θρησκευτικά”: Προφανώς η νέα Αναπληρώτρια Υπουργός αγνοεί τις σχετικές με το θέμα δικαστικές αποφάσεις που είναι δεσμευτικές για τη διοίκηση και επομένως και για το Υπουργείο Παιδείας. Ερμηνεύει τα πράγματα όπως ίσως θα επιθυμούσε εκείνη να ισχύουν αλλά δεν έχει πλήρη γνώση του ζητήματος που απασχόλησε εκτενώς την εκπαίδευση από το 2008 και εντεύθεν, επιλύθηκε δε οριστικά και αμετάκλητα με δικαστικές αποφάσεις και την ισχύουσα τελευταία εγκύκλιο Λοβέρδου που αποτέλεσε ενσωμάτωση των δικαστικών αποφάσεων σε υπουργική απόφαση. Οποιαδήποτε ανακίνηση του ζητήματος θα φέρει άμεσα την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας σε ευθεία σύγκρουση με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις.”

Πολύ σαφή και εμπεριστατωμένα αυτά που λέγει το ιστολόγιο “Θρησκευτικά”. Το ερώτημα που προκύπτει είναι ο σεβασμός που η κυρία Σία Αναγνωστοπούλου είναι διατεθειμένη να δείξει προς τις δικαστικές αποφάσεις.

Άσχημα ξεμπερδέματα θα έχουμε με την κυρία αυτή την προσφυώς αποκληθείσα “Μέδουσα”. Είναι χριστιανομάχος και Εκκλησιομάχος και σεσημασμένη Τουρκολάγνα εθνομηδενίστρια.

Η νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας είναι χειρότερη ακόμη και από την προβληματική του τελευταίου εφταμήνου.

Ο μεν κ. Φίλης είναι εθνομηδενιστής και βλάσφημος, όπως όλοι γνωρίζουμε, με τα θεία και τους Αγίους και η κυρία Σία Αναγνωστοπούλου δεν έφτασε να πατήσει το πόδι της στο Υπουργείο Παιδείας και άρχισε να μας δημιουργεί προβλήματα.

Για να δούμε πώς θα ξεμπλέξουμε μαζί τους τοσούτον μάλλον εφόσον η Ιερά Σύνοδος τηρεί αιδήμονα σιωπή για την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας λες και είναι θέμα που δεν αφορά την Εκκλησία.

Την ίδια δυστυχώς σιωπή τηρεί και για τα θέματα του Οικουμενισμού, ενώ η ευάριθμη οικουμενιστική ομάδα της Ιεραρχίας λύνει και δένει στους διαλόγους και στις διορθόδοξες σχέσεις.

No comments:

Post a Comment