Tuesday, September 22, 2015

ΤΑ ΒΑΣΑΝΑ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΤΟΥ ΚΟΓΚΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ



ΤΑ ΒΑΣΑΝΑ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΤΟΥ ΚΟΓΚΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Με πολλή θλίψη διαβάσαμε πληροφορίες που μας έστειλαν παράγοντες από την επισκοπή Μπραζαβίλ του Κογκό οι οποίες διεκτραγωδούν τα πάθη της τοπικής Εκκλησίας. 

Ως γνωστόν το Κογκό στερήθηκε τον φλογερό ιεραπόστολο π. Θεολόγο Χρυσανθακόπουλο και φορτώθηκε στους ώμους του τον γνωστό Μπραζαβίλ Παντελεήμονα Αράθυμο.

Ο αυταρχισμός, η απαράδεχτη διαχείριση των οικονομικών της επισκοπής και οι αυθαιρεσίες δίνουν και παίρνουν και ο Μακαριότατος Αλεξανδρείας δεν πράττει απολύτως τίποτα για να επιλύσει το πρόβλημα που δημιούργησε.

Το πρόβλημα με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας είναι ότι τους 8 μήνες του χρόνου περιοδεύει καθ’ άπασαν την Ελληνική επικράτεια, τους άλλους δύο μήνες ταξιδεύει στις άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες και τους δύο μήνες που απομένουν τους αφιερώνει στην Αφρική με τρόπο που δεν ξέρεις αν θα ήταν καλύτερα να μην ασχολείτο καθόλου με τα θέματα του Πατριαρχείου.

Τα δεινά της επισκοπής Κογκό πρέπει να τερματιστούν με την αποπομπή του Αράθυμου και την επάνοδο του π. Θεολόγου Χρυσανθακόπουλου. Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας καλείται να καταστήσει αυτή την προτεραιότητα πρώτη στις δραστηριότητές του.

No comments:

Post a Comment