Saturday, September 19, 2015

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΠΑΝΙΕΡΟΤΑΤΕ ΜΟΡΦΟΥ!



ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΠΑΝΙΕΡΟΤΑΤΕ ΜΟΡΦΟΥ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε τα εξής αποκαρδιωτικά στη “Ρομφαία” σε άρθρο του Πανιερότατου Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεόφυτου για τον προσφάτως κοιμηθέντα Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κυρό Γεράσιμο (Φωκά):

“Πολλοὶ μὲ ρωτοῦν: «Γιατί νὰ ζήσει ὁ Γεράσιμος μόνο 22 μέρες ὡς ἀρχιερέας;» Καὶ τοὺς ἀπαντῶ -καὶ τολμῶ νὰ τὸ πῶ-, ἐπειδὴ εἶχε ἀνάγκη ὁ Οὐρανὸς ἀπὸ ἕναν ἅγιο ἐπίσκοπο τοῦ 21ου αἰῶνα. Ἐπειδὴ εἶχε ἀνάγκη ἡ παρέα τῶν ἁγίων τοῦ Οὐρανοῦ…"

Πανιερότατε Μόρφου! Αυτά που λέτε δεν είναι ορθόδοξα πράγματα. Για να ακριβολογούμε είναι σκέτη κακοδοξία.

Ο Ουρανός δεν έχει ανάγκη από τίποτε. Ο Θεός και κατ’ επέκταση οι Άγιοι Του είναι ανενδεείς. Όσο για “συντροφιά” οι Άγιοι έχουν δεκάδες εκατομμύρια Αγίους. Και ούτε η κοίμηση είναι στοιχείο που εμποδίζει τη “συντροφιά” των Αγίων. Οι Άγιοι άνθρωποι συνευωχούνται με τους Αγίους και πριν περάσουν το κατώφλι της άλλης ζωής. 

Οι κρίσεις των ανθρώπων για το τι κάνει και για το τι δεν κάνει ο Θεός είναι άκρως παρακινδυνευμένες. Κανένας δεν ξέρει εκτός αν ο Θεός του αποκαλύψει για ποιο λόγο κάνει κάτι.

Προσέξτε, σας παρακαλούμε, Πανιερότατε Μόρφου. Τη μια έχετε αναρτημένη συνέντευξη στην ιστοσελίδα της Μητροπόλεως σας με την οποία προτρέπετε τους χριστιανούς να διαβάζουν το Κοράνι, την άλλη σε συνέντευξη, που είναι επίσης αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Μητροπόλεως σας, προτρέπετε τους πιστούς να κάνουν χρήση της "εναλλακτικής ιατρικής" που σχετίζεται άμεσα με τον Ινδουισμό. Μετά δίνετε συνέντευξη με την οποία ισχυρίζεστε ότι η χάρη του Θεού λειτουργεί πιο αποτελεσματικά τη γεωργική περίοδο.

Τώρα μας λέτε ότι ο Ουρανός έχει ανάγκη από την αγιότητα κάποιων.

Σας παρακαλούμε θερμά προσέχετε τι λέτε επειδή αυτά που λέτε, Πανιερότατε Μόρφου, δεν είναι ορθόδοξα πράγματα.

No comments:

Post a Comment