Saturday, September 26, 2015

ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΙΕΡΟΤΑΤΟΥ ΜΟΡΦΟΥ



ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΙΕΡΟΤΑΤΟΥ ΜΟΡΦΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε, στη “Ρομφαία”, την ακόλουθη ανακοίνωση της Ι. Μ. Μόρφου:

“Ανακοινώνεται από την Ιερά Μητρόπολη Μόρφου, ότι ο Πανιερώτατος δεν θα εορτάσει την 28η Σεπτεμβρίου, ημέρα της ονομαστικής του Εορτής, ούτε θα δεχθεί επισκέψεις στο Επισκοπείο Ευρύχου, συμμεριζόμενος τη γενικώτερη σημερινή κατάσταση της κοινωνίας μας και την οικονομική κρίση, η οποία ταλαιπωρεί καί δυσκολεύει τους ανθρώπους του τόπου μας.”

Πολύ ορθή η ενέργεια του Πανιερότατου. Δείχνει ευαισθησία για την κρισιμότητα των καιρών. Η ενέργεια του εκτιμάται περισσότερον αν συνυπολογιστεί η στάση του Πανιερότατου Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιου ο οποίος εορτάζει τα ονοματήριά του με πολυαρχιερατικά συλλείτουργα και άλλες φιέστες αφού στο μυαλό του δεν υπάρχει τίποτε άλλο εκτός η επιδίωξή του να γίνει Αρχιεπίσκοπος.

Με τον Πανιερότατο Μητροπολίτη Μόρφου με συνδέει ειλικρινής φιλία δεκαετιών και γι’ αυτό χαίρομαι ιδιαίτερα όταν είμαι σε θέση να τον επαινώ για όσα ορθά πράττει. Αντίθετα μου προκαλεί άλγος όταν υποχρεώνομαι να στηλιτεύω τις λανθαμένες θέσεις που εκφράζει που σκανδαλίζουν ψυχές.

Θερμή μας παράκληση και πάλιν στον Πανιερότατο είναι να αποσύρει από την ιστοσελίδα της Μητροπόλεως του τις συνεντεύξεις με τις οποίες παροτρύνει τους πιστούς να διαβάζουν το Κοράνι και να κάνουν χρήση της εναλλακτικής ιατρικής του Ινδουισμού και να αποτινάξει από την ποιμαντική του διακονία τις οθνείες επιδράσεις της λεγόμενης "Κυπριακής Ορθοδοξίας" οι οποίες, όχι μόνον δεν εκφράζουν το ορθόδοξο πνεύμα, αλλά αποτελούν πραγματική διαστροφή της ιδιοπροσωπίας της πίστης μας.

2 comments:

  1. Ώστε ο Λεμεσού θέλει να γίνει Αρχιεπίσκοπος. Εσύ ποιος θέλεις να γίνει;

    ReplyDelete
  2. Όχι ιεράρχης που να έχει σχέση με τον πλανεμένο και Θεομπαίκτη Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό που να αιασθάνεται ευωδίες, που να ισχυρίζεται ότι δήθεν βλέπει το άκτιστο φως, που να διδάσκει την ακράτεια των συζύγων, που να βάζει γυναίκες να εκδιώκουν τους ψάλτες από το αναλόγιο και που να έχει λύσσα να γίνει Αρχιεπίσκοπος.

    ReplyDelete