Friday, August 7, 2015

Η ΒΛΑΣΦΗΜΗ ΑΝΤΙΤΡΙΑΔΙΚΗ ΜΑΝΗΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΑΝΙΟΥ, ΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΤΗΣΑΝΤΕΣ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΥΠΕΙ, ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΟΡΦΟΥ



Η ΒΛΑΣΦΗΜΗ ΑΝΤΙΤΡΙΑΔΙΚΗ ΜΑΝΗΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΑΝΙΟΥ, ΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΤΗΣΑΝΤΕΣ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΥΠΕΙ, ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΟΡΦΟΥ 

Του θεολόγου κ. Β. Χαραλάμπους
=====

Η απαράδεκτη αναφορά για το αντιτριαδικό και βλάσφημο κοράνι, «Τι ωραία θα ήταν και οι Ελληνοκύπριοι να ήξεραν και το κοράνι. Τι λέει ο Μωάμεθ για τον Ιησού Χριστό, για την Παναγία.  Πολύ σπουδαία πράγματα αυτά αλλά δεν τα ξέρουν…», από τη συνέντευξη που λυπεί πάμπολλους Χριστιανούς, δυστυχώς ακόμα παραμένει αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου.

Πού η ωραιότης των κορανιακών λόγων για τον Χριστό και την Παναγία; «Τούτου δε τι αν τις ατοπώτερον ή αλογώτερον είποι;», για να χρησιμοποιήσουμε φράση του Αγίου Αθανασίου ή αυτό που ευστόχως είχε πεί «τας βλασφημίας ως ευφημίας εξέλαβαν».

Δια του κορανίου βλασφημείται ο Τριαδικός Θεός. Η κορανιακή πλάνη ζοφωδώς αναφέρεται στην Αγία Τριάδα: «Πιστεύετε λοιπόν στο Θεό και στους Αποστόλους του και μη λέτε Τριάδα», «Παραιτηθείτε, θα είναι το καλύτερο για σας» Κοράνι, κεφ. Δ, στιχ. 171 (κοράνι των εκδόσεων Λάτση). Με τη αντιτριαδική αυτή βλασφημία το Ισλάμ δυσφημεί τον Θεό και θεομάχο καθίσταται.

Το κοράνι επίσης βλασφημεί αναφέροντας ότι «Πράγματι βλαστήμησαν όποιοι είπαν: ο Θεός είναι ένας από τους τρεις της Τριάδας, γιατί δεν υπάρχει άλλος Θεός από αυτόν» Κοράνι, κεφ. Ε, στιχ. 76. Βλασφημώντας η Μωαμεθανική θρησκεία την Αγία Τριάδα, καθίσταται Θεομάχος, Χριστομάχος και Πνευματομάχος. «Τις επί τοιαύτας βλασφημίας ουκ εξίσταται;» ερωτά ο Άγιος Αθανάσιος ο Μέγας (Κατά Αρειανών Α΄).

Αυτό που αναφέρει ο Άγιος Αθανάσιος στο ‘’Κατά Αρειανών Γ΄’’ για τους Αρειομανίτες, «Μάλλον μεν ουν οι Αρειομανίται δικαίως αν σχοίεν το έγκλημα της πολυθεότητος ή και αθεότητος, ότι έξωθεν τον Υιόν κτίσμα, και πάλιν το Πνεύμα εκ του μη όντως βαττολογούσιν», ισχύει και για τη Μωαμεθανική θρησκεία που αλλοτρόπως μεταφέρει στις μέρες μας την Αρειανική μάνητα. Συνεπώς η αναφορά του Αγίου Αθανασίου, για ‘’έγκλημα αθεότητος’’, ισχύει επακριβώς και για την Μωαμεθανική μάνητα.

Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι αυτό που κατακρατεί στη ζοφώδη Μωαμεθανική πλάνη τους πολυάριθμους οπαδούς της, εμποδίζοντάς τους να γνωρίσουν την αληθινή Πίστη, είναι η αντιτριαδικότητά της.  

Τόσο δύσκολη είναι η απόσυρσή της; Ποια πνευματική ωφέλεια υπάρχει να είναι αναρτημένη τέτοια συνέντευξη; Δεν είναι σωστό λοιπόν να παραμένει αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου, συνέντευξη όπου αναφέρονται τέτοιες απαράδεκτες δηλώσεις. Είναι πιστεύω επιβεβλημένη όχι μόνο η απόσυρση, αλλά και η απαραίτητη ανασκευή της (όχι δικαιολόγησή της).

1 comment:

  1. φωτογραφίες από την ιστοσελίδα της μητρόπολης Μόρφου:
    http://opaidagogos.blogspot.gr/2015/06/blog-post_10.html

    ReplyDelete