Monday, August 24, 2015

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΞΑΚΗ



ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΞΑΚΗ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Εξαποστειλάριο. Ο ουρανόν τοις άστροις.

Την Μεταξάκειον λύμην της Εκκλησίας σου Χριστέ,
εκδίωξον ταύτης τάχει,
λιταίς Μητρός σου Οικτίρμων 
και των Αγίων απάντων,
ως θλιβερώς πεπτωκυίαν.

Είπα κι έγω με τη σειρά μου να συμμετάσχω, το κατά δύναμιν, στους εορτασμούς για τα 80 χρόνια από την εκδημία του ιεράρχου Μελετίου Μεταξάκη. Μη ξεχνάτε κι αυτού του άρεσε να ασχολείται με τους ύμνους της Εκκλησίας. 

Θυμάστε που τροποποίησε το γνωστό ύμνο για το Τίμιο Σταυρό κι έγραψε «νίκας τοις ευσεβέσι» αντί του "νίκας τοις βασιλεύσι» για να τον κάνει να συμβαδίζει με τις πολιτικές του πεποιθήσεις; 

Μέχρι και Τρίτον και Δέκατον των Αποστόλων τον ανακήρυξαν οι ανερυθριάστως θιασώτες του!!! Μα καλά, ο επίσκοπος Σητείας κ. Ευγένιος δεν έχει καμμιά πληροφόρηση για τα πλείστα όσα κατορθώματα του συμπατριώτη του; Δεν ξέρει ο Σεβασμιότατος ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί; Θέλει να του θυμίσουμε για μια ακόμη φορά ότι ο εν λόγω ιεράρχης  έμπασε στον πατριαρχικό ναό της Βασιλεύουσας αγγλικανό «επίσκοπο» εν ώρα Εσπερινού κι έβαλε τους ιεροψάλτες να  ψάλλουν προς τιμήν του αιρετικού «εις πολλά έτη Δέσποτα»; Να του ξαναπούμε ότι αναγνώρισε το κύρος των αγγλικανικών «χειροτονιών» ενώ τέτοιο θέμα δεν υφίσταται αφού είναι αιρετικοί Προτεστάντες  εξ αιρετικών Παπικών; Λησμόνησε φαίνεται τι εκστόμιζε ο Μεταξάκης κατά του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως. Για τον ιεράρχη Μελέτιο Μεταξάκη το μόνο που έχουμε να πούμε είναι «ευχών χρεία» κι όχι πανηγύρεων, αφού υπήρξε πρωτομαΐστορας κι εμπνευστής των σύγχρονων οικουμενιστικών ασχημιών.

No comments:

Post a Comment