Thursday, August 27, 2015

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΓΓΛΙΚΑΝΟΥΣ



Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΓΓΛΙΚΑΝΟΥΣ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Στις 25 τρέχοντος συνήλθε έκτακτη σύναξη των Ορθοδόξων κληρικών του Λονδίνου υπό την προεδρία του επιχωρίου Αρχιεπισκόπου Γρηγορίου Θυατείρων, παρισταμένου και του Τροπαίου Αθανασίου. Θέμα της σύναξης, φθίνοντος του Αυγούστου, η ετοιμασία της επισκέψεως του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στη Χώρα. Η επίσκεψη του Παναγιότατου συνίσταται: α΄) στον Εσπερινό στην Αγία Σοφία του Μπαίσγουωτερ και β΄) στη δεξίωση σε ξενοδοχείο του Λονδίνου. 

Η απορία του γράφοντος -και όχι μόνο- είναι αν θα παραστούν στον Εσπερινό (κατά το πατριαρχικό «τυπικόν») Αγγλικανοί, Παπικοί και γενικώς όλος των κακοφρόνων αιρετιζόντων ο εσμός, για να έχουμε ακόμη μια συμπροσευχή και καταπάτηση των ιερών κανόνων. Ευχόμαστε ολοκαρδίως να μη γίνει. 

Η άλλη σίγουρη είδηση είναι ότι στη δεξίωση σε λονδρέζικο ξενοδοχείο θα είναι εν πρώτοις όλοι οι εν Λονδίνω παροικούντες ετερόδοξοι (Αγγλικανοί, Παπικοί και λοιποί κακόδοξοι) συναγελαζόμενοι με τους Ορθοδοξους επισκόπους των άλλων ορθόδοξων δικαιοδοσιών και τους πρέσβεις των ορθοδόξων χωρών Ελλάδας, Ρωσίας, Βουλγαρίας, Σερβίας, Ρουμανίας, Κύπρου κλπ. Κατά το γεύμα θα γίνει προσευχή κι ευλογία της τραπέζης. Γιατί το μυαλό μου πηγαίνει συνέχεια στην τράπεζα της Ιεζάβελ; 

Καμιά αναφορά στη σύναξη για το ότι ο κύριος σκοπός της πατριαρχικής επισκέψεως στη Γηραιά Αλβιώνα είναι η συνάντηση του Παναγιότατου (ως έθος αυτώ) με τον Τζάστιν Γουέλμπυ αρχιεπίσκοπο, άνευ ιερωσύνης της Κανταβρυγίας και τον Παπικό καρδινάλιο (πάλι άνευ ιερωσύνης) του Γουεστμίνστερ Βίνσεντ. 

Αν ο Παναγιότατος ενδιαφέρεται για το καλό της Ορθοδοξίας ας κάνει τον κόπο να μεταβεί στη Γουατεμάλα, όπου προσφάτως έχουν ενταχθεί στην Ορθόδοξία 150,000 προσήλυτοι Μάγια (πρώην Παπικοί) για να τους ενισχύσει στην πίστη και να τους χειροτονήσει επίσκοπο για τη Χώρα, αποσπώντας την από τη αχανή Μητρόπολη Μεξικού. Είναι κι αυτή η Μητρόπολη στο κλίμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Υπάρχουν τόσοι  τιτουλάριοι επίσκοποι (άνευ ποιμνίου), πρέπει να περισσεύει και κάποιος για τους «ελαχίστους» Μάγια.

No comments:

Post a Comment