Monday, August 24, 2015

Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΞΗ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ



Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΞΗ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο κύβος ερρίφθη. Σύμφωνα με τη "Ρομφαία" οι Νεοχωρίτες Μητροπολίτες -όπως και οι λοιποί ιεράρχες του Θρόνου- προσεκλήθησαν στο Φανάρι για την εορτή της αρχής της Ινδίκτου. 

Στόχος ο συμπνευματισμός τους και η συζήτηση σοβαρών θεμάτων όπως είναι η πορεία προς την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο και οι διαχριστιανικοί διάλογοι.

Ορισμένοι ανησυχούν επειδή αυτή η πρόσκληση μπορεί να οδηγήσει σε έξαρση της σύγκρουσης που υφέρπει μεταξύ Αθηνών και Κωνσταντινουπόλεως για τη δικαιοδοσία των Μητροπόλεων των Νέων Χωρών.

Αλλά αυτό είναι το δευτερεύον. Το σημαντικό είναι ότι για πρώτη φορά οι ιεράρχες του Θρόνου -μεταξύ των οποίων οι ιεράρχες των Νέων Χωρών- προσκαλούνται για να συζητήσουν σοβαρά θέματα. Όχι για να παραστούν σε δεξιώσεις και συλλείτουργα.

Είναι μια θαυμάσια ευκαιρία οι παραδοσιακοί ιεράρχες των Νέων Χωρών και όσοι άλλοι της Δισποράς να στριμώξουν τον Παναγιότατο και να του υποδείξουν την ανάγκη να αλλάξει ρότα. 

Η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος μόνον τότε πρέπει να συγκληθεί αν έχει στην ατζέντα της την καταδίκη του Οικουμενισμού και των πρωταγωνιστών του. Ζώντων τε και τεθνεώτων.

Η έξοδος από το Παγκόσμιο Συμβούλιο των αιρέσεων (ΠΣΕ) είναι απολύτως επιβεβλημένη επειδή οι ορθόδοξοι αντιπρόσωποι υπογράφουν τα κακόδοξα προτεσταντικά εκκλησιολογικά κείμενα χωρίς να κάνουν χρήση του δικαιώματός τους να εκδίδουν δικά τους κείμενα.

Οι διαχριστιανικοί διάλογοι καρκινοβατούν. Οι διάλογοι με τους μονοφυσίτες και τους Παπικούς λειτουργούν ήδη παραπλανητικά επειδή αναγνωρίζονται ως “αδελφές εκκλησίες”. Οι υπόλοιποι διάλογοι γίνονται για να δικαιολογούν τα ταξιδάκια των αντιπροσώπων. Σκέτος εμπαιγμός.

Ως εκ τούτου οι ιεράρχες του Θρόνου -ασφαλώς μεταξύ τους και οι ιεράρχες των Νέων Χωρών- πρέπει να αποδεχθούν την πρόσκληση του Παναγιότατου και να πάνε στο Φανάρι και να ομολογήσουν την πίστη μας με παρρησία. 

No comments:

Post a Comment