Thursday, August 20, 2015

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΤΗΣ ΦΗΜΗΣ ΟΤΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΑΣΘΕΝΕΙ ΣΟΒΑΡΑ



ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΤΗΣ ΦΗΜΗΣ ΟΤΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΑΣΘΕΝΕΙ ΣΟΒΑΡΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε, στη “Ρομφαία", με πολλή ανακούφιση την ακόλουθη είδηση:

“Τα περι προβλημάτων υγείας του Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστασίου αποτελούν μυθεύματα, τα οποία πρόσφατα επιχείρησε να κυκλοφορήσει μια αλβανική πολιτική εφημερίδα και αργότερα αναπαράχθηκαν αποσπασματικά από μερικά μέσα κοινωνικής δικτυώσεως.

Είναι αξιοπρόσεκτο ότι και τα προηγούμενα έτη κατά τον Αύγουστο κυκλοφόρησαν περίεργες επιθέσεις εναντίον της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Αναστάσιος αντιμετώπισε τελευταίως μυοσκελετικό πρόβλημα, το οποίο και θεραπεύτηκε με φυσιοθεραπεία.

Τέλεσε επανειλημμένως τη Θεία Λειτουργία στα Τίρανα τον δεκαπενταύγουστο (στις 2,6,9,15,16 Αυγούστου).”

Πολύ χαιρόμαστε για την άμεση διάψευση προηγούμενου δημοσιεύματος που έφερε τον Μακαριότατο Αλβανίας να πάσχει από σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Δυστυχώς υπάρχουν ορισμένοι αργόσχολοι που από κακοήθεια ή για να διασκεδάσουν την ανία τους διαρρέουν πληροφορίες για δήθεν επικείμενη παραίτηση ιεραρχών ή για δήθεν επιδείνωση της υγείας άλλων αποβλέποντες σε μικρόψυχους στόχους.

Ο Μακαριότατος κ. Αναστάσιος επιτέλεσε και επιτελεί ένα πραγματικά θαυμαστό έργο στην Αλβανία και οι προσευχές των όπου γης πιστών είναι να τον διατηρήσει ο Χριστός ακμαίο και υγιαίνοντα για πολλά χρόνια για να επιτελεί απρόσκοπτα το θεάρεστο έργο του.

No comments:

Post a Comment