Monday, August 17, 2015

Ο ΣΕΒ. ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΑΞΗ ΤΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΘΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ



Ο ΣΕΒ. ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΑΞΗ ΤΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΘΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στη Romfea.gr:

“Ο Σεβασμιότατος Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνος ανέφερε ότι τιμώντας το πρόσωπο του Επισκόπου, ουσιαστικά τιμάται το πρόσωπο του Ιησού Χριστού, εφόσον ο Επίσκοπος στέκεται εις Τόπον και Τύπον Ιησού Χριστού.”

Πολύ σωστά, Σεβασμιότατε Καλαμαριάς. Ο επίσκοπος ίσταται εις τόπον και τύπον Χριστού. Γι’ αυτό, όπως ακριβώς ο Χριστός και μετά Αυτόν οι Άγιοι Απόστολοι και οι Άγιοι ιεράρχες της Εκκλησίας ποίμαιναν τα πρόβατα της Μάνδρας του Κυρίου και προκινδύνευαν και θυσίαζαν τη ζωή τους για την υπεράσπιση της αληθινής πίστης έτσι και σήμερα οι ιεράρχες έχουν την ίδια ευθύνη για την ορθή ομολογία της πίστεως.

Ο Παναγιότατος, Άγιε Καλαμαριάς, συγκάλεσε Σύναξη των ιεραρχών του Θρόνου με αφορμή την εορτή της αρχής της Ινδίκτου. Κατά τη Σύναξη αυτή οι ιεράρχες του Θρόνου θα ενημερωθούν για την πορεία της σύγκλησης της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου και για την πορεία των Διαθρησκειακών και Διαχριστιανικών Διαλόγων.

Γι’ αυτό όλοι εμείς που γνωρίζουμε ότι μαθητεύσατε παρά τους πόδας του αγωνιστή Μητροπολίτη Φλωρίνης κυρού Αυγουστίνου αναμένουμε από σας και από τους άλλους παραδοσιακούς ιεράρχες των Νέων Χωρών που θα παρεβρεθούν στη Σύναξη: 
1.) Να αποφύγετε κάθε είδους συμπροσευχή με αιρετικούς,
2.) Να ζητήσετε επιτακτικά από τον Παναγιότατο να συμπεριλάβει την καταδίκη του Οικουμενισμού στο θεματολόγιο της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, 
3.) Να εμμείνετε ανυποχώρητα να διεξάγονται διάλογοι με τους αιρετικούς και τους αλλόθρησκους χωρίς συμπροσευχές μαζί τους, χωρίς την υπογραφή προδοτικών για την Ορθοδοξία Συμφωνιών (όπως του Μπαλαμάντ και του Σαμπεζύ) και χωρίς τη διατύπωση αιρετικών θεωριών (όπως της Βαπτισματικής Θεολογίας).
4.) Να ζητήσετε από τον Παναγιότατο να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε όλες οι Ορθόδοξες Εκκλησίες να εξέλθουν από το Παγκόσμιο Συμβούλιο των αιρέσεων γνωστό ως ΠΣΕ.

1 comment:

  1. Keep hoping, όπως λέμε κι εδώ στην Αμερική. Δυστυχώς, η πλειοψηφία των ιεραρχών μας είναι αφωνότεροι των ιχθύων σε θέματα οικουμενισμού. But, there is always hope.

    ReplyDelete