Sunday, August 2, 2015

"ΠΡΙΝ ΑΛΕΚΤΩΡ ΦΩΝΗΣΑΙ" ΑΠΑΞ Ο π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΣΤΡΕΨΟΔΙΚΟΣ



"ΠΡΙΝ ΑΛΕΚΤΩΡ ΦΩΝΗΣΑΙ" ΑΠΑΞ Ο π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΣΤΡΕΨΟΔΙΚΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Δεν στέγνωσε το μελάνι του άρθρου μου με το οποίο εξέφραζα τη βεβαιότητα ότι ο σεβαστός μας Γέροντας π. Βασίλειος Βολουδάκης διακατέχεται από εμμονές και ιδεοληψίες και ότι συνιστά χαρακτηριστική περίπτωση στρεψόδικου συζητητή που δεν διστάζει με ψεύδη -ακόμη και με συκοφαντίες- να πλήξει τον αντίπαλό του. 

Και ιδού! Με νέο του άρθρο στην τελευταία έκδοση του “Ορθοδόξου Τύπου” προσπαθεί να εμπλέξει τον π. Επιφάνιο Θεοδωρόπουλο με ένα προκλητικά απαράδεκτο και στρεψόδικο τρόπο με αναφορά στην μνημειώδη ανοιχτή επιστολή του π. Επιφάνιου προς τον Πατριάρχη Αθηναγόρα.

Τι κάνει ο π. Επιφάνιος με την επιστολή του προς τον μεγάλο αποστάτη της πίστης μας Αθηναγόρα; Του λέγει απερίφραστα ότι έχει χρέος να προβεί σε οποιανδήποτε θυσία για να προστατεύσει τον Οικουμενικό Θρόνο εκτός από το να απεμπολήσει την καθαρότητα της ορθόδοξης πίστης.

Ποια είναι η στάση τώρα του π. Βασίλειου Βολουδάκη; Καταφεύγει στη φαρέτρα του νεωτεριστή Φαρμακίδη και αντιμάχεται τον Οικουμενικό Θρόνο ως θεσμό με προδιαγραφές που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην εξαφάνισή του.

Συγκεκριμένα! Εισηγείται την υπαγωγή όλων των εδαφών της Ελλάδας στη δικαιοδοσία της Εκκλησίας της Ελλάδος καθώς επίσης την αυτοκεφαλοποίηση των Μητροπόλεων της Διασποράς.

Και τι προτέινει να μείνει υπό τη δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου; Οι λιγότεροι από 3,000 Ρωμηοί της Τουρκίας!!!

Ποιος δεν βλέπει ότι με αυτή την εισήγηση στραγγαλίζει κυριολεκτικά το Πατριαρχείο; Ποια σχέση έχει η πρότασή του με την εισήγηση του π. Επιφανίου που είπε στον Πατριάρχη Αθηναγόρα: Θυσίασε τα πάντα εκτός από την πίστη για να προστατεύσεις το Πατριαρχείο;

Και όμως ο στρεψόδικος π. Βασίλειος διερωτάται για ποιο λόγο δεν θεωρούμε τον π. Επιφάνιο εχθρό του θεσμού του Πατριαρχείου όπως θεωρούμε τον ίδιο;!!!

Άλλη η γεύση της ζάχαρης και άλλη του αλατιού, π. Βασίλειε.

Ο καλός μας π. Βασίλειος αναφέρει στο άρθρο του ότι δεν προτίθεται -καθότι πολυάσχολος- να ασχολείται με όσους τον επικρίνουν για τις επιθέσεις του εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου ως θεσμού.

Έστω και αν δεν είμαστε όσο πολυάσχολος είναι ο π. Βασίλειος, αφού δεν έχουμε τη φροντίδα της διοίκησης κόμματος, we shall make the time -όπως λένε οι Αμερικανοί- για να παρακολουθούμε τις στρεψοδικίες και τις ιδεοληψίες του π. Βασιλείου. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας, επίσης, θα είναι ο “Ορθόδοξος Τύπος” που δημιουργήθηκε για να αντιταχθεί στον Οικουμενισμό και όχι για να εξουθενώσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο ως θεσμό.

No comments:

Post a Comment