Saturday, August 8, 2015

ΕΧΑΣΑΝ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΤΟΥΣ ΟΙ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΙ;



ΕΧΑΣΑΝ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΤΟΥΣ ΟΙ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΙ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Με την άνοδο της αριστεράς στην εξουσία οι κάθε λογής φαιδροί και επικίνδυνοι συνωμοσιολόγοι έχασαν το momentum να αποδίδουν στις “σκοτεινές δυνάμεις”, στην Μπίντελμπεργκ, στον διεθνή σιωνισμό κτλ. όλα τα κακά που μας βρίσκουν.

Αν και αυτό -ξέρετε- δεν είναι απολύτως αλήθεια. Όλο και βλέπω τελευταία να αναμοχλεύουν τη γενεαλογία του Τσίπρα στη προσπάθειά τους να βρουν σιωνιστικό δάκτυλο για τη συνθηκολόγηση της υπογραφής του τρίτου μνημονίου.

Με προβληματίζει ουσιαστικά αυτή η άρρωστη κατάσταση. 

Ότι η συνωμοσιολογία είναι καρπός ανασφάλειας, εμμονών και ιδεοληψιών ούτε που χρειάζεται να συζητηθεί.

Εκείνο που χρειάζεται να επισημανθεί, όμως, είναι ότι εξυπηρετεί αφάνταστα ανθρώπους που δεν αρέσκονται να αναλαμβάνουν προσωπική ευθύνη για την κακή πορεία των πραγμάτων που μας αφορούν.

Οι διαβόητες “σκοτεινές δυνάμεις” δίνουν το άλλοθι σε όλους τους ευθυνόφοβους για να απαλλαχτούν από την ευθύνη για την κακοδαιμονία που μας μαστίζει.

Το όντως άρρωστο φαινόμενο της συνωμοσιολογίας το διαπίστωσα έντονα σε πλειάδα περιπτώσεων πολλές φορές στο παρελθόν. Το ανέλυσα προπαντός διεξοδικά όταν αναφέρθηκα στη συνομιλία που είχα με τον φίλο μου τον Γιάννη τον συνωμοσιολόγο της Αστορίας που έβλεπε όχι μόνον τα πολιτικά θέματα αλλά ακόμη και την ιατρική επιστήμη με ένα φοβικό σύνδρομο.

Ας ευχηθούμε, λοιπόν, ότι η κριτική για τα έργα και τις ημέρες του κ. Τσίπρα και των συνεργατών του δεν θα εκτραπεί σε συνωμοσιολογικές κατευθύνσεις. 

Ας ελπίσουμε ότι θα εστιαστεί στην πλήρη ανικανότητα του κ. Τσίπρα και των συνεργατών του, στην έλλειψη πείρας, στην ανυπαρξία ρεαλιστικών προτάσεων υπέρβασης της κρίσης, στον εθνομηδενισμό που τους χαρακτηρίζει και στις αθειστικές τους καταβολές, επειδή μόνον αν εστιαστεί προς αυτές τις κατευθύνσεις θα είναι παραγωγική και θα βοηθήσει στην έξοδο από την κρίση.

No comments:

Post a Comment