Sunday, August 9, 2015

ΑΦΟΥ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΑ ΘΕΛΕΙ ΟΛΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΜΕ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ;



ΑΦΟΥ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΑ ΘΕΛΕΙ ΟΛΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΜΕ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε, στη “Ρομφαία”, την ακόλουθη δήλωση του Αρχιεπίσκοπου Κύπρου κ. Χρυσόστομου:

“Επιφυλάξεις για τις προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, διότι, όπως είπε χαρακτηριστικά, «η Τουρκία τα θέλει όλα».

«Εάν η Αγκυρα δεν μειώσει τις απαιτήσεις της, δεν πρόκειται να υπάρξει λύση», σημείωσε, μιλώντας το πρωί στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ.

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας ανέφερε ότι η Ιερά Σύνοδος εκτιμά τον αγώνα που κάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, για επίτευξη έντιμης συμφωνίας, η οποία να εξασφαλίζει την επιβίωση του κυπριακού ελληνισμού στη γή των πατέρων του.

Πρόσθεσε ότι ο Μουσταφά Ακκιντζί είναι «καλόβολος και διαπραγματεύεται». Διερωτήθηκε ωστόσο κατά πόσον η Άγκυρα θα τον αφήσει απερίσπαστο να προχωρήσει σε συμφωνία για το Κυπριακό.”

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο κ. Ακκιντζί είναι κατοχικός ηγέτης επειδή το παράνομο τουρκοκυπριακό μόρφωμα εξαρτάται απολύτως από την Τουρκία στρατιωτικά και οικονομικά.

Αν έχει καλές διαθέσεις ο Ακκιντζί ή αν μας δουλεύει κανονικότατα δεν είναι κάτι που μπορεί εύκολα να αποδειχθεί.

Αυτό που σίγουρα ξέρουμε είναι ότι ο κ. Ακκιντζί και να θέλει να κάνει το σωστό ο Ερντογάν δεν θα του το επιτρέψει. Ο Τούρκος πρόεδρος έχει κάνει σαφέστατη τη βουλιμία του στο Κυπριακό (έποικοι, περιουσιακό, εγγυήσεις, παρουσία Τουρκικού στρατού στην Κύπρο, εκ περιτροπής προεδρία, υδρογονάνθρακες κτλ.).

Το ομολογεί άλλωστε και ο Μακαριότατος ότι η Τουρκία τα θέλει όλα γι’ αυτό και δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία που θα οδηγήσει σε λύση του Κυπριακού.

Με αυτά τα δεδομένα επομένως, Μακαριότατε, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πρέπει να σταματήσει τους χαριεντισμούς, τις χειραψίες και τα χαμόγελα ευτυχίας με τον κ. Μουσταφά και να βοηθήσει το λαό της Κύπρου να αντιληφθεί αυτό που εσείς λέτε με τη δήλωσή σας: Ότι η Τουρκία ούτε θέλει, ούτε επείγεται για λύση, αφού γνωρίζει ότι ο χρόνος και η δική μας υποχωρητικότητα παγιώνουν τα τετελεσμένα. 

No comments:

Post a Comment