Sunday, August 2, 2015

ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΑ ΛΕΚΤΙΚΑ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΑΛΟΥΜΕΝΗ ‘’ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΟΜΑΔΑ ΔΟΓΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ’’



ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΑ ΛΕΚΤΙΚΑ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΑΛΟΥΜΕΝΗ ‘’ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΟΜΑΔΑ ΔΟΓΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ’’

(Υπερπροβάλλοντας τον π. Ιωσήφ Βατοπαιδινό, μειώνουν εξευτελιστικά τη γυναίκα που είχε προβεί στην καταγγελία)

Του θεολόγου κ. Β. Χαραλάμπους
=====

Παρατηρήσαμε στην ιστοσελίδα της αυτοκαλούμενης ‘’Ορθόδοξης ομάδας δογματικής έρευνας’’, ότι υπερπροβάλλοντας τον π. Ιωσήφ Βατοπαιδινό, μειώνουν εξευτελιστικά τη γυναίκα που προέβη τότε στην καταγγελία που κατασκανδάλισε τους Ορθοδόξους Χριστιανούς της Κύπρου. 

Η γυναίκα αυτή επώνυμα είχε καταγγείλει τον Κύπριο αυτόν μοναχό, (τον διδάξαντα την γενοκτόνο κακοδοξία περί των αμβλώσεων), ότι κατά την περίοδο της ηλικίας των 12 ετών, συνέβηκαν δυσάρεστα από τον εν λόγω μοναχό.  

Να αναφέρομε για πληροφοριακούς λόγους, ότι η καταγγελία από τη γυναίκα αυτή (καθηγήτρια στο επάγγελμα), έγινε μετά από άδεια του συζύγου της, ο οποίος με υποδειγματική σοβαρότητα της συμπαραστάθηκε.

Η αναφορά στην καταγγελία της γυναίκας αυτής, από μέρους της αυτοκαλούμενης ‘’Ορθόδοξης ομάδας δογματικής έρευνας’’, για ‘’πικάντικες διηγήσεις’’, είναι πολύ προσβλητική και αφήνει χυδαία υπονοούμενα. 

Δεν λυπήθηκαν οι ιστολόγοι της αυτοκαλούμενης ‘’Ορθόδοξης ομάδας δογματικής έρευνας’’, ότι αν όντως αληθεύουν οι καταγγελίες της γυναίκας αυτής, αυτό αυξάνει τη λύπη της; Η υπερπροβολή του διδάξαντος όμως μοναχού, την γενοκτόνο κακοδοξία περί των αμβλώσεων, δεν άφησε περιθώρια ευγένειας στο θέμα τούτο.

Θα μπορούσαν να εκφράσουν οι διαχειριστές της ιστοσελίδας της αυτοκαλούμενης ‘’Ορθόδοξη ομάδας δογματικής έρευνας’’, με κόσμιο τρόπο την υποστήριξή τους στον π. Ιωσήφ Βατοπαιδινό (τον αγαπημένο τους όπως τον καλούν), χωρίς ανεπίτρεπτα λεκτικά υπονοούμενα. Η αδιάκριτη όμως υπερπροβολή του π. Ιωσήφ Βατοπαιδινού, έγινε η αιτία του ατοπήματος τούτου.

Σκέφτηκε ποτέ κανείς από αυτούς, ότι αν όντως αληθεύουν οι καταγγελίες, πόσο αυξάνει το δράμα της γυναίκας αυτής, ο καθημερινός ενθουσιαστικός αγιοποιητικός συρφετός των ‘’ημετέρων’’; Τα χυδαία υπονοούμενα περί ‘’πικάντικων’’ διηγήσεων από την καταγγέλλουσα, δεν αντιλαμβάνονται ότι είναι απαράδεκτα και προσβλητικά; 

Αντί να ασχοληθούν με την ανασκευή της γενοκτόνου κακοδοξίας για τις εκτρώσεις από τον Κύπριο αυτό μοναχό, καθώς και όσα άλλα άτοπα που δίδαξε, ασχολούνται με μια υπόθεση που ακόμα στην Πάφο δεν έχει εκλείψει ο απόηχος του λυπηρού σκανδαλισμού;

No comments:

Post a Comment