Saturday, August 1, 2015

Η ΠΕΡΙ ΤΟΝ π. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟ ΤΡΙΚΥΜΙΑ



Η ΠΕΡΙ ΤΟΝ π. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟ ΤΡΙΚΥΜΙΑ 

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Με πολλή έκπληξη παρακολουθώ την έριδα που ξέσπασε αναφορικά με την έκδοση φυλλαδίου από τον γνωστό αντιοικουμενιστή κληρικό π. Αναστάσιο Γκοτσόπουλο για τον Όσιο Παίσιο τον Αγιορείτη στο οποίο παρέθεσε τις δύο επιστολές του Οσίου για τον Οικουμενισμό και ανέλυσε τον ρόλο που διαδραμάτισε ο μεγάλος Αποστάτης της πίστης μας Πατριάρχης Αθηναγόρας.

Δεν εκπλήττομαι επειδή οι Οικουμενιστές ενοχλούνται από την αναφορά, αφού είναι θέμα που τους πονά, αλλά από το γεγονός ότι οι επιστολές του Οσίου Παισίου έχουν κυκλοφορήσει πριν πολλά χρόνια και έχουν αναπαραχθεί από εκατοντάδες ιστολόγια και έντυπα μέσα.

Τι το πρωτότυπο έκανε ο π. Αναστάσιος που οδήγησε σε τόσες αντεγκλήσεις και πήρε τόση έκταση η συζήτηση;

Βεβαίως ο π. Αναστάσιος πρόσθεσε στο σχολιασμό των επιστολών κάποιες θέσεις που διαμφισβητούν την ικανότητα του Αθηναγόρα να προστατεύει τους Ρωμηούς της Κωνσταντινούπολης από τη μανία των Τούρκων και άφησε αιχμές ότι ο Αθηναγόρας ήταν μασώνος.

Αλλά και πάλιν! Μήπως είναι η πρώτη φορά που δημοσιεύεται η πληροφορία για τη μασωνική ιδιότητα του Αθηναγόρα;

Από δεκαετίες οργιάζει η φήμη έστω και αν δεν υπάρχει μαρτυρία που μπορεί να σταθεί στο δικαστήριο ότι ο Αθηναγόρας ήταν μασώνος.

Προς τι, λοιπόν, η ευαισθησία των οικουμενιστών επειδή ο π. Αναστάσιος έφερε -για μια ακόμη φορά- το θέμα στο προσκήνιο της επικαιρότητας;

Το μόνο θέμα που πρώτη φορά αναδεικνύει ο π. Αναστάσιος είναι η ανικανότητα του Αθηναγόρα να προστατεύει τους Ρωμηούς από τους Τούρκους. Γι' αυτό το θέμα θα μπορούσε να διεξαχθεί μια καλόπιστη και νηφάλια συζήτηση με την παράθεση ιστορικών γεγονότων για να συζητηθούν τα υπέρ και τα κατά της εθνικής προσφοράς του Αθηναγόρα.

Όλα τα άλλα είναι τεχνητός θόρυβος επειδή οι επιστολές του Οσίου Παισίου έχουν δημοσιευθεί εκατοντάδες φορές από απίστευτα μεγάλο αριθμό ηλεκτρονικών και εντύπων μέσων χωρίς να προκαλέσουν όλες αυτές τις αντεγκλήσεις.

No comments:

Post a Comment