Sunday, August 23, 2015

ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΝ 8 ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑ;


ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΝ 8 ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
======

Με πολλή θλίψη διαπιστώσαμε την παρουσία 8 αρχιερέων στον εσπερινό της Νέας Μηχανιώνας λες και ο οικείος ιεράρχης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος δεν ήταν αρκετός για να τελέσει τον εσπερινό.

Θα μπορούσε κάποιος να δείξει ανοχή -αν και δεν αντιλαμβάνομαι τη σκοπιμότητα- αν προσεκαλείτο ένας ιεράρχης, αλλά τι ανοχή να δείξει τώρα που προσεκλήθησαν 8 αρχιερείς;

Σε λίγες μέρες ο Παναγιότατος αναμένει τον Σεβ. Νέας Κρήνης και όλους τους Μητροπολίτες των Νέων Χωρών στη Βασιλεύουσα για να συζητήσουν πολύ σοβαρά θέματα που αφορούν την πορεία προς την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο και τους διαλόγους με τους αιρετικούς και τους αλλόθρησκους. Θα μπορούσε κάποιος να ελπίσει ότι οι ιεράρχες που έσπευσαν στη Νέα Μηχανιώνα ήθελαν να συντονιστούν για τα θέματα που συζητηθούν.

Αντί αυτού συνήλθαν “επί το αυτό” για να λάβουν μέρος σε πολυαρχιερατικό εσπερινό και να ανεβάσουν 45 φωτογραφίες στο διαδίχτυο για να αποθανατίσουν το “event”.

Κι αυτά πότε;

Οταν η πατρίδα είναι κυριολεκτικά τσακισμένη από την κρίση και οι ιεράρχες θα έπρεπε να δίνουν παράδειγμα λιτότητας και σοβαρότητας και όχι να επιδίδονται σε πολυαρχιερατικές φιέστες.

Κρίμα!

No comments:

Post a Comment