Monday, July 27, 2015

O “ΣΟΦΟΣ” ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΠΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ Στ΄



O “ΣΟΦΟΣ” ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΠΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ
Στ΄

Της Κατερίνας Χουζούρη
======

Η πρώτη πρόκληση που είχε να αντιμετωπίσει ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ήταν η διαφύλαξη της ενότητας στην Εκκλησία και η επικράτηση της ειρήνης και της συνεργασίας. Με τρόπο σεμνό, ουσιαστικό και γόνιμο κατόρθωσε να επέλθει η ειρήνη και διαφύλαξε, καλλιέργησε και ενδυνάμωσε την ενότητα. Τα πέτυχε με τη σεμνότητά του, την πατρική αγάπη του, το παράδειγμά του, χωρίς να κάνει εξαιρέσεις και διακρίσεις σε κανέναν, ανοίγοντας την αγκαλιά του σε όλους.

Η επίτευξη της ειρήνης και της ενότητος στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής αποτελεί το μεγαλύτερο επίτευγμα του σεβασμιότατου κ. Δημητρίου και πραγματώθηκαν στο πνεύμα του Ευαγγελίου και μιας γενικότερης πνευματικής ανάτασης. Ενα δεύτερο είναι η συνετή οικονομική διαχείριση, η πλήρης απάλειψη του δυσβάσταχτου χρέους και η έξοδος από την οικονομική δυσπραγία που είχε προηγηθεί. Είναι μνημειώδες το έργο της διοικητικής αναδιάρθρωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, η κατάρτιση, ψήφιση και έγκριση του νέου Συνταγματίου (καταστατικός χάρτης) της Αρχιεπισκοπής, των κανονισμών λειτουργίας της Αρχιεπισκοπής, των ομοιόμορφων κανονισμών μητροπόλεων, ενοριών και μοναστηριών, και άλλων κανονισμών, αρχών και δομών που διέπουν τη λειτουργία της Αρχιεπισκοπής, των τμημάτων και των οργανισμών της.

Σε κάθε ευκαιρία ο Αρχιεπίσκοπος προωθεί τα εθνικά θέματα και τις θέσεις της Ελλάδος, αντικατοπτρίζοντας και τις απόψεις των Αμερικανών πολιτών ελληνικής καταγωγής. Είναι γνωστό ότι συχνά αναφέρεται στο άλυτο θέμα της διχοτόμησης της Κύπρου, στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και, τελευταία, στην οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα και την Κύπρο. Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος πρωτοστατεί σε έναν συνεχή αγώνα για τα θέματα των θρησκευτικών ελευθεριών που αφορούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο, τη νομική υπόστασή του, την καταπάτηση των περιουσιών του και την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

ΠΗΓΗ:

Ρομφαία/Ορθόδοξη Ζωή
(Συνεχίζεται)

No comments:

Post a Comment