Friday, July 3, 2015

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΠΙΚΟΥ «ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ» ΝΑΞΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΠΙΚΟΥ «ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ» ΝΑΞΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Πολλά και διάφορα αναφέρει ο παπικός «αρχιεπίσκοπος» Νάξου Νικόλαος στο Μάνο Χατζηγιάννη. 

Σχολιάζουμε μόνο ένα απ’ αυτά: Το περί του κοινού εορτασμού του Πάσχα σε σταθερή ημερομηνία. Μας λέει ότι δεν είναι καινούργια πρόταση αυτό που ανέφερε πρόσφατα ο Πάπας Φραγκίσκος, αλλά έγινε από τη Β΄ Βατικάνεια Σύνοδο. 

Αντί ο εκλαμπρότατος Νικόλαος να μας εξηγήσει γιατί ο Παπισμός περιφρονεί σκαιότατα την Α΄ Οικουμενική Σύνοδο μας λέει ότι θα ήταν όμορφα να γιορτάζαμε όλοι μαζί! Ωραιολογίες! Θα ήταν όμορφα, εκλαμπρότατε, αν, έχοντας «ένα Κύριον, μίαν πίστιν, ένα βάπτισμα» εορτάζαμε όλοι μαζί, όπως θέσπισαν οι 318 θεοφόροι Πατέρες της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου. Τώρα, έφοσον ο Παπισμός έχει αποστεί της ορθής πίστεως τέτοιος κοινός εορτασμός «για τα μάτια του κόσμου» είναι απλώς φαρσοκωμωδία. Ενότητα της πίστεως χρειαζόμαστε, εκλαμπρότατε, αφού αφήσετε κατά μέρος τις πολλές σας ετεροδιδασκαλίες, όπως το Φιλιόκβε, την κτιστή χάρη, το παπικό πρωτείο κτλ.. 

Μας μιλά επίσης ο εκλαμπρότατος για την πρακτική που ακολουθούν οι εν Ελλάδι Παπικοί, που συμμορφώνονται ημερολογιακά με τον Ορθόδοξο εορτασμό του Πάσχα. 

Αναφέρει πολλά και διάφορα, ήκιστα πειστικά. Ο στόχος είναι ένας κι αμετάθετος: ο λαϊκός οικουμενισμός. Να ξεγελαστούν οι απλούστεροι σιγά-σιγά ώστε τελικά να εμπεδωθεί ότι «όλοι το ίδιο είμαστε». Τα υπόλοιπα είναι «προφάσεις εν αμαρτίαις». Οι πρώην βλοσυροί εχθροί, που καίγανε, υποδουλώνανε κι αφανίζανε με τις «σταυροφορίες» τώρα το παίζουν «πλήρεις αγάπης». Μάλιστα άνευ όρων και ορίων. Ας αγαπήσουν λιγάκι και την ευαγγελική αλήθεια κι ας αρνηθούν, εδώ και τώρα, τις τόσες πλάνες τους και τότε δεν θα έχουμε καμιά αντίρρηση να τους πάρουμε στα σοβαρά. Όλα τ’ άλλα είναι εκ του πονηρού.

No comments:

Post a Comment