Tuesday, July 14, 2015

Ο κ. ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ, Ο ΣΕΒ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΜΑΣ



Ο κ. ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ, Ο ΣΕΒ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΜΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Από καιρό παρατηρώ τον κατήφορο του κ. Χειλαδάκη ενός δημοσιογράφου που φιλοδοξεί να πολιτευτεί και ο οποίος συναγωνίζεται αγρίως τη φαιδρότητα του κ. Καμμένου. Σε τελευταία, όμως, ανάλυση αφού δεν έχει κανένα πολιτικό έρεισμα οι παρεμβάσεις του μας διασκεδάζουν μάλλον με τη φαιδρότητά τους παρά μας ενοχλούν.

Τη μια μας λέγει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι “επαναστατική κυβέρνηση” και την άλλη μας καραφλιάζει με τις αθεολόγητες του παρεμβάσεις με τις οποίες ισχυρίζεται ότι η Εκκλησία δεν πρέπει να διδάσκει μετάνοια για τις αμαρτίες μας ως τρόπο υπέρβασης της κρίσης, αλλά να κάνει ...αντιμνημονιακό αγώνα!!!

Τέλος πάντων ο άνθρωπος είναι φαιδρός και χονδροειδώς άσχετος με τα θεολογικά. Απλά θεωρεί την Εκκλησία ως δεξαμενή άντλησης ψήφων για τις πολιτικές μωροφιλοδοξίες του.

Γελάμε, λοιπόν, σε τελευταία ανάλυση με τα καμώματα και με την ασχετωσύνη του.

Δυστυχώς, όμως, δεν μπορούμε να κάνουμε το ίδιο όταν εκστομίζει παρεμφερείς θεολογικές ασυναρτησίες ο Σεβ. Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, ο οποίος παρόλα τα μαύρα του τα χάλια τα αδιόρθωτα και τους οικουμενιστικούς και νεωτεριστικούς του προσανατολισμούς, τρέφει και Αρχιεπισκοπικές φιλοδοξίες!!! Όντως! Αυτές τον μάραναν!!!

Τι μας λέγει ο Σεβασμιότατος;

Ότι η κρίση (άκουσον! άκουσον!) δεν είναι πνευματική επειδή ο λαός δεν την αντιμετωπίζει ως πνευματικό αλλά ως οικονομικό μέγεθος!!!

Μένει κανείς εμβρόντητος όταν ακούει αυτή την κρίση από ένα ιεράρχη! 

Έλεος Σεβασμιότατε! Όταν κάποιος ιεραρχεί την απληστία πρώτη στις προτεραιότητές του δεν έχει πνευματικό πρόβλημα;

Αλλά μόνον ένας συνειδητός άθεος θα μπορούσε να διατυπώσει τέτοιο ισχυρισμό.

Αγνοείτε ότι η απληστία είναι ένα από τα τρία
κυρίαρχα πάθη που εμποδίζουν την πνευματική πρόοδο του ανθρώπου;

Ασφαλώς όχι!

Επομένως γιατί δεν εξηγείτε στο λαό του Θεού ότι αντιμετωπίζει σοβαρό πνευματικό πρόβλημα και τον παραμυθιάζετε ότι το πρόβλημά του είναι οικονομικό;

Δεν έχετε άδικο όταν λέτε ότι ο κόσμος σκέφτεται το πορτοφόλι του και όχι την ψυχή του! Πλην όμως δεν είναι χρέος σας ως ιεράρχης να εξηγήσετε ότι αυτό συνιστά πνευματικό πρόβλημα πρώτου μεγέθους αντί να  καθησυχάζετε το λαό του Θεού ότι μόνον πολιτικές ευθύνες έχει;

No comments:

Post a Comment