Wednesday, July 15, 2015

ΝΕΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ



ΝΕΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Το περασμένο Σάββατο 11 Ιουλίου συνέβηκαν στην πόλη Μένταν δυό σημαντικά γεγονότα. Η πόλη αυτή βρίσκεται στην Ινδονησία και συγκεκριμένα στο πελώριο νησί της Σουμάτρας που τέμνεται στα δυό από τον Ισημερινό. 

Ο Μητροπολίτης Σιγκαπούρης και Νοτιοανατολικής Ασίας κ. Κωνσταντίνος χειροτόνησε εις πρεσβύτερον τον διάκονο π. Λουκά Τόμπινγκ και εις διάκονον τον κ. Χαρίτωνα Ζέγκα. Αμφότεροι είναι κάτοικοι της Σουμάτρας. Στην χειροτονία περευρέθηκαν ο αρχιερατικός επίτροπος Ινδονησίας π. Χρυσόστομος Μανάλου κι ο π. Μαρτίνος Ρίτσι από το Ορθόδοξο Ιεραποστολικό Κέντρο της Αμερικής. 

Η ιεραποστολική προσπάθεια της Σουμάτρας έχει σαν πρωτεργάτη και εμπνεύστη τον ελληνομαθή πρεσβύτερο π. Χρυσόστομο Μανάλου, ο οποίος όταν γύρισε στο νησί του δεν βρήκε κανένα Ορθόδοξο. Σήμερα στην περιοχή της πόλεως Μεντάν υπάρχουν αρκετές ορθόδοξες κοινότητες, όπως και στο μικρό νησί Νίας, δυτικά της Σουμάτρας. Εκεί θα υπηρετήσει ο π. Χαρίτων. Ο π. Χρυσόστομος, μαζί με τον μακαριστό κατά σάρκα αδελφό του πρεσβύτερο π. Αθανάσιο, διακονούσαν, εν μέσω παγίδων πολλών, όλες αυτές τις κοινότητες. Μετά την πρόσφατη εκδημία του π. Αθανασίου το έργο του π. Χρυσοστόμου κατέστη ακόμη δυσχερέστερο, γιατί απέμεινε μόνος σ’ αυτή την τεράστια περιοχή της Σουμάτρας. 

Και να που η πρόνοια του Θεού ανέδειξε νέους εργάτες «εις τον αμπελώνα του Κυρίου, τον ηγαπημένον και νεόφυτον» της Σουμάτρας. Και οι δυό νέοι κληρικοί είναι απόφοιτοι της Θεολογικής Σχολής του «Αποστόλου Παύλου»,που ίδρυσε στο Μεντάν και συντηρεί ο φλογερός πρεσβύτερος π.Χρυσόστομος, πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, όπως και σύζυγός του πρεσβυτέρα Ελισάβετ, που είναι απόφοιτος του ιδίου πανεπιστημίου. Εύχεσθε να στηρίζει ο καλός Θεός τον π. Χρυσόστομο και τους δύο νέους κληρικούς σ’ αυτή τη χώρα των φανατικών του αιμοδιψούς Μωαμεθανισμού.

No comments:

Post a Comment