Monday, July 13, 2015

ΟΤΑΝ Η ΘΕΟΜΠΑΙΞΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΙΕΡΟΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΛΕΜΕΣΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΦΩΝΑΧΤΑ


ΟΤΑΝ Η ΘΕΟΜΠΑΙΞΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΙΕΡΟΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΛΕΜΕΣΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΦΩΝΑΧΤΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο βιβλίο του Αρχιμ. Τύχωνος Ανδρέου (που επιμελήθηκε κείμενο του Οσίου Φιλοθέου Λογγοβαρδίτη “Γέρων Χαρίτων Μαυρομάτης, Λογγοβαρδίτης μοναχός, ο Κύπριος (1880-1958), Λεμεσός 2015)", την ακόλουθη αφιέρωση στη σελίδα 5 του βιβλίου:

“Αφιερούται εκ καρδίας και υικής οφειλής ένεκεν, τω φιλομονάχω και αλείπτη των μοναχών, τω επισκόπω και γέροντι της Λεμεσού, κυρίω Αθανασίω, τω μετεσχηκότι του προορατικού θείου χαρίσματος του οσίου Φιλοθέου.”

Ας μη σταθούμε στις γλοιώδεις κολακείες του π. Τύχωνος προς τον προιστάμενό του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο.

Αλλά πώς να μη σχολιάσουμε την πληροφορία ότι ο Μητροπολίτης Λεμεσού δήθεν έχει προορατικό χάρισμα όπως αυτό που είχε ο Όσιος Φιλόθεος Ζερβάκος; Πώς να μην αποκαρδιωθούμε διότι ο Σεβασμιότατος Λεμεσού ανέχεται, ενθαρρύνει και ευλογεί υφισταμένους του να αναφέρονται στον ίδιο με αυτού του είδους τις θεομπαιξίες;

Ιδού λοιπόν για ποιο λόγο οι γόνοι του Ιωσήφ του Βατοπαιδινού προβάλλουν τον θεομπαίκτη και πλανεμένο τους Γέροντα Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό -που μεταξύ άλλων πλανών υποστήριζε τις εκτρώσεις- ως χαρισματικό και θαυματουργό. Προωθούν την δήθεν αγιότητα του τρισάθλιου μοναχού Ιωσήφ Βατοπαιδινού για να προετοιμάσουν τη δική τους προβολή ως αγίων με ψιθύρους και υπονοούμενα ή με απροκάλυπτες θεομπαιξίες ότι δήθεν είναι χαρισματούχοι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι εκτός από “προορατικός” ο Σεβ. Λεμεσού διαφημίστηκε από τηλεοράσεως από οπαδούς του ότι δήθεν “βλέπει το άκτιστο φως” χωρίς ποτέ να ανακληθούν σε τάξη.

Παρόμοιες θεομπαιξίες παρατηρούνται στη Μονή Βατοπαιδίου με την προβολή του διορατικού χαρίσματος που δήθεν διαθέτει ο Αρχιμ. Εφραίμ Βατοπαιδινός. 

Η στάση και του Λεμεσού και των Βατοπαιδινών είναι άξια γελώτων ή μάλλον δακρύων.

No comments:

Post a Comment