Saturday, July 25, 2015

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΙ ΠΡΟΥΣΣΗΣ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ



ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΙ ΠΡΟΥΣΣΗΣ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ως μη όφειλαν έχουν προβληθεί δύο υποψηφιότητες για το Θρόνο της Αμερικής.

Η αντίρρησή μας γι’ αυτές αφορά καταρχήν το γεγονός ότι προβάλλονται πρόωρα. Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος χαίρει άκρας κατ’ άμφω υγείας και επιτελεί τα καθήκοντά του με φόβο Θεού. Άρα δεν είναι κενός ο Θρόνος της Αμερικής για να αναζητούμε διάδοχο.

Σε κάθε περίπτωση ακόμη και ΟΤΑΝ κενώσει με κανονικό τρόπο ο Θρόνος οι υποψηφιότητες του Σεβ. Μητροπολίτη Γαλλίας Εμμανουήλ και του Σεβ. Προύσσης Ελπιδοφόρου, είναι εν παντί ακατάλληλες, επειδή είναι νεωτεριστές, οικουμενιστές και εκκοσμικευμένοι. Δηλαδή είναι αυτό ακριβώς που δεν χρειάζεται η Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Ο μεν Σεβ. Γαλλίας κυκλοφορεί συνήθως χωρίς ράσα, ξυρισμένος και κουρεμένος -ακόμη και σε δημόσιες παραστάσεις- και όλη μέρα τρέχει στο Βατικανό πότε για να παραστεί στη Θρονική Εορτή του Βατικανού και πότε για να φιλήσει το χέρι του Πάπα.

Όσο για τον Σεβ. Προύσσης Ελπιδοφόρο τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Όχι μόνον είναι εκκοσμικευμένος, νεωτεριστής και οικουμενιστής αλλά και έχει διατυπώσει πολύ απαράδεκτες θέσεις για τον πρωτείο του Κωνσταντινουπόλεως το οποίο αποπειράθηκε να στηρίξει στις σχέσεις των προσώπων της Αγίας Τριάδας. Διατυπώνει δηλαδή μια καθαρή κακοδοξία.

Αυτά για τους δύο επικρατέστερους δελφίνους, οι οποίοι -ως μη όφειλαν- προβάλλουν την υποψηφιότητά τους ενώ ο Θρόνος της Αμερικής δεν είναι κενός χωρίς να γνοιάζονται ότι έτσι αποδεικνύονται πολύ αγενείς και οπωσδήποτε εκτός κανονικής τάξεως.

Η Εκκλησία της Αμερικής στενάζει κυριολεκτικά κάτω από την μπότα της εκκοσμίκευσης και του Οικουμενισμού που της κληροδότησαν οι Μεταξάκης, Αθηναγόρας και Ιάκωβος και αυτό που χρειάζεται είναι να κάνει γενναία βήματα για να αποκαθηλωθεί από τον βράχο της ασέβειας. Όχι να προσδεθεί ακόμη πιο γερά με την εκλογή νέου οικουμενιστή, εκκοσμικευμένου και νεωτεριστή Αρχιεπισκόπου.

No comments:

Post a Comment