Tuesday, July 21, 2015

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ κ. ΧΑΙΚΑΛΗ;



ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ κ. ΧΑΙΚΑΛΗ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Γελά βέβαια το Πανελλήνιο με το διορισμό του κ. Χαικάλη. Αλίμονον και να μη γελούσε! Αλλά ο πραγματικός λόγος του διορισμού του δεν νομίζω ότι έχει διερευνηθεί επαρκώς. 

Πολλοί θεώρησαν ότι έγινε σαν προπέτασμα καπνού για να εστιάσει την προσοχή μας στη φαιδρότητα του διορισμού του και να κρύψει τη φτώχεια των νέων συνεργατών του κ. Τσίπρα. Άλλοι θεώρησαν ότι χρησιμεύει σαν μέτρο σύγκρισης με τους υπόλοιπους και τους προσδίδει -έστω και αν δεν τους αξίζει- κάποια σοβαρότητα. Για να ακριβολογούμε σοβαροφάνεια. 

Νομίζω ότι ο πιο σοβαρός λόγος που ο κ. Τσίπρας διόρισε τον κ. Χαικάλη δεν είναι απλά για να αντεμείψει τους ΑΝΕΛ που αποδείχτηκαν τα πιο πιστά σκυλάκια του ΣΥΡΙΖΑ. Στο κάτω-κάτω της γραφής θα μπορούσε να διορίσει κάποιο άλλο στέλεχος των ΑΝΕΛ που, αν δεν θέλουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, δεν θα διέφερε σοβαρά σε επίπεδο ικανοτήτων από τις ικανότητες του δημοφιλούς ηθοποιού. 

Νομίζω ότι ο πιο ουσιαστικός λόγος του διορισμού του κ. Χαικάλη αφορά το αμφιλεγόμενο πρόσωπο που εισήλθε στο υπουργείο εξωτερικών. Αναφέρομαι φυσικά στην κυρία -και ο Θεός να την κάνει- Σία Αναγνωστοπούλου -τη νέα υφυπουργό εξωτερικών- την τουρκολάγνα καθηγήτρια μπροστά στην οποία η κυρία Ρεπούση φαίνεται σοβαρή επιστήμονας εθνικών φρονημάτων!!! 

Για δέστε ορισμένα στοιχεία του βιογραφικού της για να αντιληφθείτε με τι εθνομηδενίστρια έχουμε να κάνουμε:

1.) Υπέγραψε το 2004 τη διακήρυξη υπέρ του εκτουρκισμού της Κύπρου με το σχέδιο Ανάν 
2.) Είναι μέλος του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς και του δίκτυο Transform!, 
3.) Είναι κατά της απόσυρσης του βιβλίου της Στ΄ δημοτικού της Ρεπούση, 
4.) Υπέγραψε το «308 πολίτες ενάντια στην ξενοφοβία και τον ρατσισμό», 
5.) Είναι ιδρυτικό μέλος της δήθεν Κοινωνίας της Δημοκρατίας.

Ο κ. Τσίπρας ένιωσε ότι έπρεπε να προχωρήσει στο διορισμό της σαν ανταπόδοση οφειλής στους εθνομειοδότες του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν ομοθυμαδόν το τρίτο μνημόνιο.

Έτσι ο κ. Τσίπρας μας με τα δύο σμπάρα του διορισμού της Σίας Αναγνωστοπούλου -της γνωστής και ως "Μέδουσας"- και του κ. Χαικάλη πέτυχε πολλά τρυγόνια! Και τους ΑΝΕΛ ικανοποίησε, και τους εθνομειοδότες του ΣΥΡΙΖΑ αντάμειψε πλουσιοπάροχα, και την προσοχή του κόσμου απέσπασε από τον διορισμό της κυρίας Σίας Αναγνωστοπούλου και τους αντάρτες του ΣΥΡΙΖΑ φοβέρισε ότι διορίζει φαιδρά ή αμφιλεγόμενα πρόσωπα επειδή ετοιμάζεται για εκλογές με λίστα!!!

No comments:

Post a Comment