Saturday, July 25, 2015

Η ΦΟΒΕΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ π. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟ



Η ΦΟΒΕΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ π. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε, στο ιστολόγιο “Ομολογία”,  απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα από το https://www.youtube.com/watch?v=VVPE2S-rtQAτην ακόλουθη φοβερή καταγγελία του αγωνιστή αντιοικουμενιστή κληρικού π. Νικολάου Μανώλη:

«Ἕνας παπὰς στὴν Ἰσπανία εἶδε κάποιους Καθολικούς (ποὺ πῆγαν νὰ κοινωνήσουν) νὰ κάνουν τὸ σταυρό τους ἀνάποδα. Καὶ τοὺς λέει:
-Δὲν μπορῶ νὰ σᾶς κοινωνήσω, δὲν εἶστε Ὀρθόδοξοι.
Καὶ κάθισαν στὸ τέλος γιὰ νὰ τοὺς πεῖ ὁ παπάς, γιατί δὲν μπόρεσαν νὰ κοινωνήσουν.
Καὶ τοὺς ἐξήγησε, καὶ χάρηκαν ποὺ βρῆκαν ἕνα παπὰ νὰ τοὺς μιλήσει τὴν ἀλήθεια.
Καὶ πῆγαν στὸν Δεσπότη τοῦ παπά νὰ τοῦ ποῦν:
-Συγχαρητήρια Δέσποτα, ποὔχεις ἕνα τόσο καλὸ παπὰ ποὺ μᾶς κατήχησε καὶ δὲν μᾶς ἄφησε νὰ κοινωνήσουμε!
Τί ἔγινε στὴ συνέχεια;
Φώναξε ὁ Δεσπότης τὸν παπὰ καὶ τὸν ἀπείλησε μὲ καθαίρεση, μὲ τιμωρία, ἂν δὲν συνεχίσει νὰ κοινωνᾶ τοὺς Παπικούς!
Κι αὐτὸς ἦταν Ὀρθόδοξος Μητροπολίτης!»

Από τη μια σκεφτόμαστε με αποτροπιασμό τη νοοτροπία του Σεβ. Ισπανίας Πολύκαρπου. Από την άλλη όμως δεν κρύβουμε ότι καθόλου δεν μας εκπλήττει η συμπεριφορά του. Ο Σεβ. Ισπανίας κ. Πολύκαρπος είναι -κατά γενική ομολογία- ένας από τους πιο βαμμένους οικουμενιστές εν ζωή.

Δυστυχώς στις χώρες που ο Παπισμός κυριαρχεί απόλυτα το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει εκλέξει τους πιο βαμμένους οικουμενιστές Μητροπολίτες, ήτοι τους Ισπανίας Πολύκαρπο, Γαλλίας Εμμανουήλ και Ιταλίας Γεννάδιο.

Τι να πει κανείς;

Αντί στις σφηκοφωλιές του Βατικανού να εκλέγονται ιεράρχες ακραιφνούς ορθοδόξου φρονήματος εκλέγονται βαμμένοι οικουμενιστές που αποτρέπουν τους Παπικούς από το να προσέλθουν στην ορθοδοξία!!!

Με τέτοιους στρατηγούς η μάχη χάνεται πριν αρχίσει.

4 comments:

  1. Όλη η ανάρτηση βασίζεται στο σιωπηλό δεδομένο ότι ισχύει 100% η όντως φοβερή καταγγελία του π. Νικολάου Μανώλη. Με δεδομένα
    1) την θέληση για προάσπιση της αλήθειας
    2) το ότι ο π. Νικόλαος Μανώλης είναι ένας από τους πιο βαμμένους επισκοπομάχους
    3) τη ρήση «μηδένα ανήκουστον δικάζειν» (κανέναν μην καταδικάζεις χωρίς να τον ακούσεις)
    ΡΩΤΗΘΗΚΕ Ο ΜΗΤΡ. ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΕΑΝ ΑΛΗΘΕΥΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΜΕΝΑ;! Εάν ναι, ποια η απάντησή του; Εάν όχι, γιατί;

    ReplyDelete
  2. ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΚΛΗΡΙΚΟ Π. ΝΙΚΟΛΑΟ ΜΑΝΩΛΗ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙΜΟΥΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ.

    ΑΝ Ο ΣΕΒ. ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ;

    ReplyDelete
  3. Αγαπητέ κ. Τελεβάντε, εάν ο μητροπολίτης Ισπανίας ή οιοσδήποτε δημοσίως κατηγορούμενος και λοιδορούμενος αναλάμβανε να απαντά σε κάθε δημόσιο κατήγορό του, που χρησιμοποιεί την άνεση του πληκτρολογίου και του ιστολογίου του, ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ! Αυτός θα ήταν ένας πανέξυπνος τρόπος να υποτάξουμε τους επισκόπους μας σε έναν κυκεώνα απαντήσεων δίχως νόημα. Το καθήκον της διαφύλαξης της αλήθειας, το έχει καθένας που αναλαμβάνει να γράψει για κάποιο πρόσωπο, προσπαθώντας να διασαφήσει ή να περιλάβει κάθε άποψη και, κυρίως, να μην αδικήσει! Στην παρούσα περίπτωση, εάν διερευνήσετε περισσότερο τα της μητρόπολης Ισπανίας, θα βρεθείτε προ εκπλήξεων, αφού ήδη υιοθετείτε την άποψη της «κακής διαποίμανσης» αυτής.

    Σχετικά με τον αγαπητό π. Νικόλαο Μανώλη, είναι γνωστή η συσχέτισή του με τους σχισματικούς καταληψίες κτηρίων της μονής Εσφιγμένου, αλλά και η μακρά διαμάχη που εγκαινίασε με τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, την ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, παρασύροντας μέρος του ποιμνίου του Χριστού σε οπαδικές εκδηλώσεις υπέρ του προσώπου του, ουσιαστικά αυτοπροβαλλόμενος, όπως η πλειοψηφία των νεόκοπων αυτόκλητων νεοζηλωτών και πολεμικών «αντιοικουμενιστών». Μπορείτε επί τού του να ρωτήσετε στη μητρόπολη Θεσσαλονίκης, τόσο τη διοίκηση αυτής, όσο και τον πιστό λαό που δεν εγκρίνει διχαστικές συμπεριφορές. Κοντολογίες, ελέγξτε την ενημέρωσή σας.

    Τα ανωτέρω με αγάπη προς το καλό (σε γενικές γραμμές) ιστολόγιό σας και με εκτίμηση προς το πρόσωπό σας!

    ReplyDelete
  4. ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Π. ΝΙΚΟΛΑΟ.

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΟΦΕΙΛΕ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΡΚΙΒΗΣ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ Η ΕΙΔΗΣΗ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΣΗΜΑΝΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΝΩΡΙΣΕΙ.

    ReplyDelete