Sunday, July 19, 2015

ΗΤΑΝ ΜΑΣΩΝΟΣ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ;



ΗΤΑΝ ΜΑΣΩΝΟΣ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Πρόσφατα ανακινήθηκε ένα ζήτημα που σκανδαλίζει αφόρητα το ποίμνιο της Εκκλησίας. Από δεκαετίες οι Τέκτονες ισχυρίζονται ότι ο Μεγάλος Αποστάτης της πίστης μας Πατριάρχης Αθηναγόρας ήταν μασώνος.

Το Πατριαρχείο δεν διέψευσε μεν την είδηση αλλά και οι μασώνοι από την άλλη δεν προσκόμισαν κάποιο ουσιαστικό ντοκουμέντο -λ.χ. φωτογραφίες, την υπογραφή του ή κάτι παρεμφερές- που να αποδεικνύει ότι ο Αθηναγόρας ήταν μασώνος.

Τυχόν διάψευση του Πατριαρχείου θα πέσει στο κενό επειδή -ως εικός- θα ζητηθούν από τους δυσπιστούντες τεκμήρια της αθωότητάς του.

Το Πατριαρχείο θα απαντήσει ότι οι μασώνοι δεν προσκόμισαν κάποιο ουσιαστικό ντοκουμέντο πέραν του ισχυρισμού τους ότι του έκαναν μασωνικό μνημόσυνο επειδή ήταν τέκτονας. 

Έτσι δύσκολα θα βρεθεί άκρη.

Ασχέτως του αν ήταν μασώνος ο Αθηναγόρας το απολύτως σίγουρο είναι ότι εξυπηρετούσε τον ίδιο συγκρητιστικό στόχο που επιδιώκουν και οι τέκτονες.

Αλλά ακόμη και να αποδειχθεί ότι δεν ήταν μασώνος το απολύτως σίγουρο είναι ότι υπήρξε ο γενάρχης της οικουμενιστικής φρενίτιδος που επικρατεί τα τελευταία πενήντα-εξήντα χρόνια και η οποία δεν λέγει να κοπάσει με τίποτα.

Μόλις πληροφορηθήκαμε ότι ο Παναγιότατος προσκάλεσε τους ιεράρχες των "Νέων Χωρών" στο Φανάρι την 1η Σεπτεμβρίου με την ευκαιρία της εορτής της αρχής της Ινδίκτου.

Και όχι μόνον τους προσκάλεσε αλλά γνωστοποιήθηκε -προς άφατη αγαλλίαση των πιστών- ότι θα συζητήσει μαζί τους, όχι οικολογίες και αερολογίες, αλλά όσα αφορούν τον οικουμενισμό και την Πανορθόδοξη Σύνοδο.

Δίνεται, λοιπόν, θαυμάσια ευκαιρία οι 38 ιεράρχες των “Νέων Χωρών”, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν είναι οικουμενιστές αλλά τηρούν αιδήμονα σιωπή για τα θέματα της πίστεως, να θέσουν επιτακτικά όλα όσα αφορούν τον Οικουμενισμό και την Πανορθόδοξη Σύνοδο και να ζητήσουν να καταδικαστεί ο Πατριάρχης Αθηναγόρας ως Μέγας Αποστάτης της πίστης μας που "αγάπησε άλλη γυναίκα από την νόμιμη σύζυγό του την Ορθοδοξία", κατά την εύστοχη ρήση του Οσίου Παισίου του Αγιορείτη.

No comments:

Post a Comment