Sunday, July 26, 2015

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΚΟΔΟΞΙΕΣ ΤΟΥ κ. ΑΝΔΡΕΑ ΠΙΤΣΙΛΛΙΔΗ



ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΚΟΔΟΞΙΕΣ ΤΟΥ κ. ΑΝΔΡΕΑ ΠΙΤΣΙΛΛΙΔΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ύστερα από δυστοκία πολλών χρόνων η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου επιτέλους ασχολήθηκε επισταμένα με ορισμένες -όχι δυστυχώς όλες- τις κακοδοξίες που εκφράζει συστηματικά ο γνωστός οικουμενιστής και νεωτεριστής θεολόγος κ. Ανδρέας Πιτσιλλίδης.

Η αρμόδια Συνοδική επιτροπή εξέδωσε μακροσκελές ανακοινωθέν με το οποίο ανασκευάζει συστηματικά τη μια μετά την άλλη πολλές από τις κακοδοξίες του νεωτεριστή θεολόγου με στόχο να προφυλάξει το λαό του Θεού από τη λύμη των αιρέσεων.

Συγχαίρουμε θερμά και υικά τους αγίους συνοδικούς για τη γενναία και αναγκαία τους τοποθέτηση και ελπίζουμε ότι θα κληθεί ο κ. Πιτσιλλίδης στη Σύνοδο για να ανασκευάσει τις κακοδοξίες του και να δημοσιοποιήσει τη μεταμέλειά του επειδή δίδασκε και διδάσκει για πολλά χρόνια αλλότρια της ορθοδόξου πίστεως.

Αυτό είναι επιβεβλημένο καταρχήν για τον ίδιο τον οικουμενιστή θεολόγο. Αφενός μεν επειδή κανείς δεν θέλει να κουβαλεί εν ημέρα Κρίσεως το δυσβάστακτο φορτίο της διατύπωσης κακοδοξιών και αφετέρου για να προφυλαχθούν οι μη συνειδητοί χριστιανοί ώστε να μην κινδυνεύουν από τις πλανεμένες θέσεις του κ. Πιτσιλλίδη στον οποίο εκ μέσης καρδίας ευχόμαστε καλή μετάνοια.

Ας μη χάσει την ευκαρία να ανακαλέσει τις πλανεμένες θέσεις του. Και τον εαυτό του θα βοηθήσει τα μέγιστα και τους συνανθρώπους του που πλανήθηκαν εξαιτίας των ετεροδιδασκαλιών του. 

No comments:

Post a Comment